KIŠAS SU KUMPIU, ŠPINATAIS IR VARŠKE

653

Kišas (angl. quiche) – prancūziškas pyragas, kurį galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Šis kišas su kumpiu, špinatais ir varške yra mano mėgtsmiausias.

Keliaujant automobiliu ilgesniam laikui visada iškyla klausimas: kaip subalansuotai maitintis neišleidžiant milijono pinigų?! Viskas įmanoma, tereikia iš anksto susiplanuoti ir pasiruošti.

Tarkim vienai vakarienei dar namuose išsikepu kišą – tai patogus maistas, kurį galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą, be to nereikia net indų – patogu pasiimti į ranką. Papildomai pasiruošiu daržovių: pjaustytų morkų, mini pomidorų, agurkų, alyvuogių ar paprikų.

KIŠAS SU KUMPIU, ŠPINATAIS IR VARŠKE

Kišas – tai nuostabus klasikinės prancūzų virtuvės patiekalas. Jis puikiausiai tinka tiek pietums, tiek ir vakarienei. Kadangi yra tvirtos struktūros, mes jį labiausiai mėgstame pasiimti su savimi į priešpiečių dėžutes, keliaujant, važiuojant prie jūros ar einant į žygius.

Ingredientai

  • 230 g šviežios ar šaldytos tešlos
  • 1 poro
  • 50 g virto kumpio arba šoninės
  • 100 g špinatų
  • 200 g varškės
  • 5 kiaušinių
  • trečdalis apvirto brokolio (išskaidyto žiedynais)
  • 50 ml pieno arba grietinėlės
  • 20 g kietojo sūrio
  • druskos, raudonėlio

Paruošimo eiga

  • Pirmiausia iškepame tešlą. Kepimo indą išklojame tešla, suformuojame kraštelius, subadome šakute. Ant tešlos tiesiame kepimo popierių ir suberiame avinžirnius/pupeles.
  • Kepame iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.
  • Tuomet ištraukiame iš orkaitės ir išimame avinžirnius/pupeles bei kepimo popierių. Atsargiai – karšta.
  • Kol tešla kepa pasiruošiame įdarą. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname smulkiai pjaustytą porą bei virtą kumpį ar šoninę.
  • Brokolį išskaidome mažais žiedynais ir sumetame porai minučių į verdantį bei pasūdytą vandenį.
  • Sudedame šiek tiek pasmulkintus špinatus ir pakepame kelias minutes.
  • Kiaušinius išplakame, sudedame varškę, pilame pieną, beriame žiupsnelį druskos bei raudonėlio. Viską sutriname/išmaišome iki vientisos masės.
  • Ant iškepusios tešlos dedame pakepintas daržoves, apvirto brokolio žiedynus, supilame kiaušinių bei varškės plakinį, ant viršaus pabarstome sūrio.
  • Kepame iki 190 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • Galima valgyti iškart kaip karštą patiekalą arba atvėsinti bei pasiimti su savimi į kelionę. Skanus tiek šiltas, tiek ir šaltas.
    KIŠAS SU KUMPIU, ŠPINATAIS IR VARŠKE │Vakarienė
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close