VELYKŲ PYRAGAS Mona de Pascua

346

Ypatingai aromatingas mielinis Valensijos Velykų pyragas Mona de Pascua, kuris patiks ir išrankiausiems valgytojams.

VELYKŲ PYRAGAS Mona de Pascua

Ispaniškas (Valensietiškas) mielinis apelsinais bei citrinomis kvepiantis pyragas, kurį pagal tradiciją per Velykas krikšto tėvai dovanoja krikšto vaikams. Dažnai pyragai kepami nedideli, kad vaikas gautų savo individualų pyragą ir būtinai su įkeptu margučiu.

Ingredientai

  • 250 g kvietinių miltų
  • 50 g cukraus
  • 10 g šviežių mielių
  • 75 ml pieno
  • 25 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • pusės apelsino ir pusės citrinos nutarkuota žievelė
  • žiupsnelio druskos

Kiaušinio pyragui patepti ir pabarstukų arba cukraus. 4 kietai virtų kiaušinių (margučių)

Paruošimo eiga

  • Pirmiausia šiek tiek pašildome pieną.
  • Į nedidelį indelį pilame kelis šaukštus pieno, šaukštą cukraus ir sutrupiname mieles. Viską gerai išmaišome ir paliekame 10-15 min, kol mielės suaktyvės.
  • Į dubenį pilame persijotus miltus, cukrų, pieną, alyvuogių aliejų, įmušame kiaušinius, dedame nutarkuotą apelsino bei citrinos žievelę, druską bei aktyvias mieles.
  • Viską išmaišome iki vientisos masės, uždengiame ir paliekame 20 min.
  • Tuomet galima tešlą išversti ant šiek tiek aliejumi patepto stalviršio ir minkyti rankomis arba virtuviniu kombainu apie 15 minučių.
  • Suformuojame rutulį ir dedame į indą, pateptą aliejumi.
  • Uždengiame ir paliekame 2-4 val. pakilti, kol tešla padvigubės.
  • Dabar pats metas suformuoti 4 mažus ar 1 didelį pyragą. Tešla visą laiką išlieka šiek tiek lipni, bet nesusigundykite įdėti daugiau miltų, užtenka rankas šiek tiek patepti aliejumi.
  • Tešlą išverčiame ant stalviršio ir šiek tiek paminkome pašalindami susidariusius oro burbuliukus. Suformuojame rutulį ir padaliname jį į 4 dalis.
  • Dabar galima formuoti, kaip patinka. Paimame vieną tešlos dalį ir rankomis suformuojame maždaug 30 cm gyvatėlę, ją sukryžiuojame, palikdami kiaušiniui skylę. Įdedame virtą kiaušinį (margutį).
  • Iš kitos dalies galime suformuoti rutulį ir pirštu viduryje padaryti skylę ir ten įdėti kiaušinį.
  • Dar vienas variantas – tešlos dalį padalinti į 3, suformuoti virveles ir supinti kasą, galus sujungti ir į vidurį įdėti virtą kiaušinį.
  • Suformuotus pyragus dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti apie 2 val.
  • Pakilusius pyragus patepame išplaktu kiaušiniu ir puošiame pabarstukais, perliniu cukrumi ar tiesiog cukrumi.
  • Dedame į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepame 15-20 minučių.
  • Iškepusius pyragus paliekame atvėsti ant grotelių.
    VELYKŲ PYRAGAS Mona de Pascua │Desertai, Pyragai
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close