OBUOLIŲ TRUPINIUOTIS SU ŠILAUOGĖMIS
Šis obuolių trupiniuotis yra saikingai saldus - tai sveikesnis desertas, gaminamas be kvietinių miltų, papildomai įdedant riešutų bei moliūgų sėklų. Jei desertai gali būti sveiki, tai šis yra būtent toks.
6 obuoliai saldūs 150 g šaldytų šilauogių (ar kitokių uogų) žiupsnis cinamono citrinos žievelė nutarkuota 1/2 citrinos sulčių Trupiniai 50 g smulkintų riešutų migdolų, lazdynų, graikinių 100 g avižų miltų sumaliau dribsnius 30 g avižinių dribsnių viso grūdo 20 g maltų moliūgų sėklų arba moliūgų sėklų miltų 40 g rudo cukraus 70 g šalto sviesto 1/2 arb. šaukšt. liofilizuotų burokėlių miltų (nebūtina)
Visus trupiniams skirtus ingredientus sumaišau.
Sudedu šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštais sumaišau, kol gaunasi kažkas panašaus į trupinius.
Obuolius nulupu bei supjaustau kubeliais.
Į indą sudedu supjaustytus obuolius, nutarkuoju citrinos žievelę ir išspaudžiu citrinos sulčių, užbarstau cinamono.
Uogas supilu ant obuolių.
Trupinius sudedu ant obuolių bei uogų.
Dedu į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepu ~40 min