OBUOLIŲ TRUPINIUOTIS SU ŠILAUOGĖMIS

17

Trupiniuotis arba crumble yra vienas dažniausiai kepamų desertų mūsų namuose. Lengvai pagaminamas, kiekvieną kartą gali būti vis kitoks – keičiant vaisius ir uogas, taip pat riešutus. Kviečiu išbandyti ir jus!

OBUOLIŲ TRUPINIUOTIS SU ŠILAUOGĖMIS

Šis obuolių trupiniuotis yra saikingai saldus – tai sveikesnis desertas, gaminamas be kvietinių miltų, papildomai įdedant riešutų bei moliūgų sėklų. Jei desertai gali būti sveiki, tai šis yra būtent toks.

Ingredientai

  • 6 obuoliai saldūs
  • 150 g šaldytų šilauogių (ar kitokių uogų)
  • žiupsnis cinamono
  • citrinos žievelė nutarkuota
  • 1/2 citrinos sulčių

Trupiniai

  • 50 g smulkintų riešutų migdolų, lazdynų, graikinių
  • 100 g avižų miltų sumaliau dribsnius
  • 30 g avižinių dribsnių viso grūdo
  • 20 g maltų moliūgų sėklų arba moliūgų sėklų miltų
  • 40 g rudo cukraus
  • 70 g šalto sviesto
  • 1/2 arb. šaukšt. liofilizuotų burokėlių miltų  (nebūtina)

Paruošimo eiga

  • Visus trupiniams skirtus ingredientus sumaišau.
  • Sudedu šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštais sumaišau, kol gaunasi kažkas panašaus į trupinius.
  • Obuolius nulupu bei supjaustau kubeliais.
  • Į indą sudedu supjaustytus obuolius, nutarkuoju citrinos žievelę ir išspaudžiu citrinos sulčių, užbarstau cinamono.
  • Uogas supilu ant obuolių.
  • Trupinius sudedu ant obuolių bei uogų.
  • Dedu į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepu ~40 min
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close