Obuolių trupiniuotis su šilauogėmis (arba crumble) yra vienas dažniausiai kepamų desertų mūsų namuose. Lengvai pagaminamas, kiekvieną kartą gali būti vis kitoks – keičiant vaisius ir uogas, taip pat riešutus. Kviečiu išbandyti ir jus!
OBUOLIŲ TRUPINIUOTIS SU ŠILAUOGĖMIS
Šis obuolių trupiniuotis yra saikingai saldus – tai sveikesnis desertas, gaminamas be kvietinių miltų, papildomai įdedant riešutų bei moliūgų sėklų. Jei desertai gali būti sveiki, tai šis yra būtent toks.
Ingredientai
- 6 obuoliai saldūs
- 150 g šaldytų šilauogių (ar kitokių uogų)
- žiupsnis cinamono
- citrinos žievelė nutarkuota
- 1/2 citrinos sulčių
Trupiniai
- 50 g smulkintų riešutų migdolų, lazdynų, graikinių
- 100 g avižų miltų sumaliau dribsnius
- 30 g avižinių dribsnių viso grūdo
- 20 g maltų moliūgų sėklų arba moliūgų sėklų miltų
- 40 g rudo cukraus
- 70 g šalto sviesto
- 1/2 arb. šaukšt. liofilizuotų burokėlių miltų (nebūtina)
Paruošimo eiga
- Visus trupiniams skirtus ingredientus sumaišau.
- Sudedu šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštais sumaišau, kol gaunasi kažkas panašaus į trupinius.
- Obuolius nulupu bei supjaustau kubeliais.
- Į indą sudedu supjaustytus obuolius, nutarkuoju citrinos žievelę ir išspaudžiu citrinos sulčių, užbarstau cinamono.
- Uogas supilu ant obuolių.
- Trupinius sudedu ant obuolių bei uogų.
- Dedu į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepu ~40 min
Puikus receptas, keliai jau antrą kartą!
Linkėjimai,