Absoliučiai nuostabūs, purūs ir nepaprastai skanūs blynai. Ukrainietiško maisto gaminimas – tai dar vienas būdas išreikšti palaikymą.
UKRAINIETIŠKI BLYNAI SU OBUOLIAIS – Oladky z yablykami (Оладки з яблуками)
Interneto platybėse daugybė receptų, bet visur dedamas cukrus, aš jį praleidau nes obuoliai pas mus ir taip saldūs. Jeigu norite visiškai desertinių saldžių blynų galite įdėti vieną kitą šaukštelį cukraus.Visumoje stengiausi laikytis proporcijų, netgi kepiau su kvietiniais miltais! (Šeima aišku džiaugėsi) Svarbiausia, kad blynai pavyktų išties purūs, produktai turi būti kambario temperatūros, o dar geriau jei kefyras bus šiltas.Tad šiandien siūlau išsikepti ypatingų ukrainietiškų blynų. Iš šio kiekio gavosi 30 blynų.
Ingredientai
- 300 ml kefyro (šiltas arba bent kambario temperatūros)
- 1 kiaušinis (kambario temperatūros)
- žiupsnelis druskos
- 250 g miltų
- 1/2 arb. šaukšt. sodos
- 2 obuoliai
Paruošimo eiga
- Kefyrą truputį pašildau.
- Į kefyrą įmušu kiaušinį ir įberiu druskos.
- Viską šiek tiek paplaku, kad susimaišytų.
- Obuolius nuplaunu, nuskutu žievelę, supjaustau ketvirčiais, išimu sėklalizdžius, sutarkuoju per burokinę tarką (radau keletą receptų, kur obuoliai supjaustomi kubeliais, bet nebandžiau).
- Miltus įsijoju į tešlą. Išmaišau iki vientisos masės.
- Sodą įsijoju į tešlą su šaukšteliu miltų. Išmaišau.
- Įmaišau tarkuotus obuolius.
- Kepu įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus (su kokosų aliejumi man blynai skanesni). Porą minučių iš kiekvienos pusės. (Vidury kepimo galima keptuvę trumpam uždengti, kad blynai būtų kuo puresni.)