Pirmiausia vištienos šlaunelių mėsą supjaustome į 4–6 dalis, kad gabaliukai būtų vienodo dydžio. Mėsą pagardiname druska, pipirais ir saldžiosios paprikos milteliais. Šalia paruošiame šviežio rozmarino ir čiobrelių šakeles.
Bulvių ir moliūgo galima ir neskusti, liks daugiau vitaminų. Tuo tarpu morkas mėgstu nuskusti. Bulves, moliūgą ir morkas supjaustome panašaus dydžio gabaliukais. Žalią papriką supjaustome stambiais gabalais, svogūną – ketvirčiais arba pusžiedžiais. Česnaką paliekame sveiką arba perpjauname pusiau.
Kepimo formą ištepame alyvuogių aliejumi, sudedame paruoštas daržoves, apibarstome druska, pipirais, įdedame šiek tiek smulkintų čiobrelių lapelių. Viską gerai išmaišome, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
Ant daržovių ar šalia sudedame vištienos gabaliukus. Ant jų ir tarp daržovių išdėliojame kelias rozmarino ir čiobrelių šakeles.
Kepimo formą dedame į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40–50 minučių. Kepimo metu (po 30 min.) daržoves galite lengvai pamaišyti, kad viskas keptų tolygiai.
Patiekiame tiesiai iš kepimo formos, prieš tai išimdami rozmarino ir čiobrelių šakeles. Norint galima papuošti šviežiais čiobrelių lapeliais ar petražolėmis.
Skanių atradimų!