Lengvas ir praktiškas patiekalas – orkaitėje keptos daržovės su vištiena – viską paruošite vienoje kepimo formoje, tad sutaupysite laiko ir virtuvėje bus mažiau indų plovimo. Tobulas pasirinkimas greitai ir skaniai šeimos vakarienei ar pietums!
ORKAITĖJE KEPTOS DARŽOVĖS SU VIŠTIENA
Kiekvieną dieną sugalvoti ir pagaminti tokius patiekalus, kad tiktų ir patiktų visiems 4 išrankiems valgytojams, yra šioks toks iššūkis. Tad vienos skardos patiekalai yra tikri gelbėtojai – tereikia viską supjaustyti ir pašauti į orkaitę. Šis patiekalas – tai gardi ir maistinga keptų vištienos šlaunelių su daržovėmis kombinacija. Sultinga vištiena, apskrudusios bulvės, saldus moliūgas, traškios morkos ir kvapni žalia paprika sukuria tobulą skonio balansą. Šviežios rozmarino ir čiobrelių šakelės suteikia patiekalui natūralaus aromato, o alyvuogių aliejus ir paprasti prieskoniai paryškina kiekvieno ingrediento skonį.
Ingredientai
- Vištienos šlaunelės be kaulo ir odelės (apie 500 g)
- 5 vidutinės bulvės
- ½ sviestinio moliūgo
- 1 žalioji paprika
- 2 morkos
- 1 raudonasis svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- šviežios rozmarino šakelės (2–3 mažos šakelės)
- šviežios čiobrelių šakelės (4–5 mažos šakelės)
- Alyvuogių aliejus (2–3 šaukštai)
- Prieskoniai: druska, pipirai, saldžiosios paprikos milteliai pagal skonį
Paruošimo eiga
- Pirmiausia vištienos šlaunelių mėsą supjaustome į 4–6 dalis, kad gabaliukai būtų vienodo dydžio. Mėsą pagardiname druska, pipirais ir saldžiosios paprikos milteliais. Šalia paruošiame šviežio rozmarino ir čiobrelių šakeles.
- Bulvių ir moliūgo galima ir neskusti, liks daugiau vitaminų. Tuo tarpu morkas mėgstu nuskusti. Bulves, moliūgą ir morkas supjaustome panašaus dydžio gabaliukais. Žalią papriką supjaustome stambiais gabalais, svogūną – ketvirčiais arba pusžiedžiais. Česnaką paliekame sveiką arba perpjauname pusiau.
- Kepimo formą ištepame alyvuogių aliejumi, sudedame paruoštas daržoves, apibarstome druska, pipirais, įdedame šiek tiek smulkintų čiobrelių lapelių. Viską gerai išmaišome, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
- Ant daržovių ar šalia sudedame vištienos gabaliukus. Ant jų ir tarp daržovių išdėliojame kelias rozmarino ir čiobrelių šakeles.
- Kepimo formą dedame į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40–50 minučių. Kepimo metu (po 30 min.) daržoves galite lengvai pamaišyti, kad viskas keptų tolygiai.
- Patiekiame tiesiai iš kepimo formos, prieš tai išimdami rozmarino ir čiobrelių šakeles. Norint galima papuošti šviežiais čiobrelių lapeliais ar petražolėmis.
- Skanių atradimų!