VIŠTIENOS JUOSTELĖS SU MEDUMI IR GARSTYČIOMIS

21

Lengvai, skaniai, maistingai ir spalvingai – taip galima apibūdinti šį receptą – vištienos juostelės su medumi ir garstyčiomis nepaliks abejingų.

5 from 1 vote

VIŠTIENOS JUOSTELĖS SU MEDUMI IR GARSTYČIOMIS

Šis spalvingas patiekalas yra ne tik gardus, bet ir maistingas. Jis puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, be to yra subalansuotas: gausu baltymų, vitaminų, mineralų ir lėtai įsisavinamų angliavandenių.
Daržovių spalvų įvairovė užtikrina skirtingų vitaminų bei mineralų įsisavinimą, o vištiena ir rudieji ryžiai suteikia baltymų bei lėtai įsisavinamų angliavandenių, kurie padeda išlaikyti sotumo jausmą ilgiau.
Šio patiekalo užteks 2

Ingredientai

  • 1 vištienos krūtinėlė (apie 200–250 g)
  • 1 šaukštelis medaus
  • 1 šaukštelis Dižono garstyčių
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • 2 skiltelės česnako (smulkiai sukapotos)
  • Šlakelis citrinos sulčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimo eiga

  • Supjaustome vištienos krūtinėlę juostelėmis arba nedideliais gabalėliais. Pagardiname druska ir pipirais.
  • Dubenėlyje išmaišome medų, Dižono garstyčias, sojų padažą, citrinos sultis ir smulkintą česnaką. (Jei norite intensyvesnio skonio, į padažą galima įspausti daugiau citrinos sulčių arba pridėti aštresnių prieskonių.)
  • Įkaitiname keptuvę su alyvuogių aliejumi. Sudedame vištienos gabalėlius ir kepame maišydami ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda ir iškepa (apie 4 minutes).
  • Sumažiname ugnį ir supilame paruoštą padažą. Maišome, kol vištiena pasidengia padažu, o padažas lengvai sutirštėja (apie 1-2 minutes).
  • Patiekiame su rudaisiais ryžiais ar kitu pasirinktu garnyru ir daržovėmis. Šįkart lėkštėje: geltonoji ir raudonoji paprika, morka, ridikėliai, kaliaropė, žalieji žirneliai ir petražolės. (Žaliuosius žirnelius naudoju šaldytus – juos užpilu karštu vandeniu ir palaikau kelias minutes. Nupilu vandenį ir valgome)
  • Skanių atradimų!
    VIŠTIENOS JUOSTELĖS SU MEDUMI IR GARSTYČIOMIS │Pietūs, Daržovės, Vakarienė

Noriu pastebėti

Ingredientų nauda:
 
  1. Vištiena: Baltymų šaltinis, padedantis palaikyti raumenų augimą ir atsistatymą. Joje gausu B grupės vitaminų, kurie gerina medžiagų apykaitą ir nervų sistemos veiklą.
  1. Žirneliai: Gausu skaidulų, kurios gerina virškinimą, bei vitamino C, stiprinančio imunitetą. Taip pat jie turi magnio, reikalingo širdies sveikatai.
  1. Paprikos: Daug vitamino C ir antioksidantų, kurie saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų poveikio.
  1. Morkos: Puikus beta karotino šaltinis, kuris stiprina regėjimą ir palaiko odos sveikatą.
  1. Ridikėliai: Gausu kalio, svarbaus širdies ir raumenų veiklai, bei antioksidantų, kurie palaiko ląstelių sveikatą.
  1. Kaliaropė: Daug vitamino C, skaidulų ir kalio. Skatina sveiką virškinimą, stiprina imuninę sistemą ir padeda palaikyti normalų kraujospūdį.
  1. Rudieji ryžiai: Lėtai įsisavinami angliavandeniai, suteikiantys ilgalaikę energiją, taip pat magnio ir B grupės vitaminų šaltinis.
  1. Citrina: Vitaminas C ir natūralūs rūgšties junginiai, kurie pagerina geležies pasisavinimą iš kitų ingredientų.
  1. Petražolės: Sudėtyje yra vitamino K, būtino kaulų stiprumui, bei antioksidantų, kurie palaiko šviežią organizmo būklę.
Maistingumo aprašymas:
 
Šis patiekalas aprūpins jus reikalingomis maistinėmis medžiagomis, stiprins imuninę sistemą ir suteiks energijos. Daržovių spalvų įvairovė užtikrina skirtingų vitaminų bei mineralų įsisavinimą, o vištiena ir rudieji ryžiai suteikia baltymų bei lėtai įsisavinamų angliavandenių, kurie padeda išlaikyti sotumo jausmą ilgiau.
1254

Join the Conversation

  1. Anonimas says:

    5 stars
    Įdomu išbandyti!

    1. Labai džiaugiuosi, kad sudominau. Tikiuosi patiks 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close