Lęšius perskalauju, užpilu vandeniu ir palieku brinkti per naktį arba bent kelioms valandoms.
Keptuvėje su keliais šaukštais aliejaus pakepu smulkiai pjaustytus svogūnus (~8 min), įberiu žiupsnelį druskos.
Sudedu smulkintas česnako skilteles, pakepu kelias minutes.
Dedu kubeliais pjaustytas morkas ir salierą.
Supilu trintus pomidorus.
Įdedu prieskonių. (Jeigu kažkokių neturite, praleiskite).
Jeigu gaminu su pievagrybiais, tai juos supjaustau kubeliais ir pakepu atskirai karštoje keptuvėje. Ir tuomet sudedu į troškinį.
Sudedu mirkytus bei perskalautus lęšius. Išmaišau.
Supilu sultinį, kad apsemtų viską maždaug 0.5-1 cm.
Palieku troškintis neuždengtoje keptuvėje ~ 20 min. Ragauju, ar netrūksta druskos. Tuo tarpu pasiruošiu bulvių ir kalafiorų košę.