Go Back

POMIDORŲ SRIUBA

Course Sriubos
Virtuvė European
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai
  

  • 1 vnt. svogūno
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 lapkočiai saliero
  • 3 vnt. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 1 arb. šaukštelis prieskonių: raudonėlių ir bazilikų
  • 1 vnt. cukinija (~500 g)
  • 500 g konservuotų trintų pomidorų
  • 700 g sultinio
  • 1 sauja raudonųjų lęšių

Pateikimui: buivolių pieno mocarelos ir bazilikų lapelių.

Paruošimo eiga
 

  • Su trupučiu aliejaus pakepinu smulkiai pjaustytą svogūną, tada sudedu smulkintas česnako skilteles. Pakepinu.
  • Sudedu kubeliais supjaustytus salierus. Pakepu.
  • Sudedu pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus aliejuje.
  • Sudedu prieskonius. Pakepinu viską apie 30 sec
  • Puode į verdantį vandenį įmetu sultinio kubelį (arba naudoju savo gamintą sultinį).
  • Cukiniją galima nuskusti, kad sriuba būtų vientisos raudonos sriubos.
  • Cukiniją supjaustau ir sumetu į puodą.
  • Jeigu dedu lęšius, tuomet perskalauju ir sumetu į puodą.
  • Į puodą supilu pasitroškinusias daržoves bei trintus pomidorus.
  • Verdu apie 20 min
  • Elektriniu trintuvu sutrinu viską iki vientisos masės.
  • Pilam į lėkštes, pjaustom buivolių mocarelą, dedam baziliko lapelius ir mėgaujamės🌿🍅

Noriu pastebėti

Kad ir kiek receptų išbandžiau, pagal šį kažkada @beatanicholson pirmojoje knygoje atrastą ir šiek tiek mano pakoreguotą receptą visgi pomidorų sriuba skaniausia❤️
Raktinis žodis pomidorine, pomidorusriuba, sriuba, sriubos