PURŪS VIENO INDO KEKSIUKAI SU ŠOKOLADU (be kiaušinio)
Turiu prisipažinti, keksiukus gaminti man patinka daug labiau nei pyragus. Tešlą paruošti užtrunka vos kelias minutes, o ir kepa dvigubai trumpiau nei pyragas. Čia kai trūks plyš norisi ko nors skanaus, vien du ir keksiukai paruošti. Tiesa, šie keksiukai yra gana trapūs, valgome juos šakute.
- 1 prinokęs bananas
- 125 g graikiško jogurto
- 50 g aliejaus (naudoju alyvuogių)
- 60 g rudojo cukraus
- 100 g avižinių miltų
- 30 g migdolų miltų
- 3 g kepimo miltelių
- 3 g sodos
- žiupsnelio druskos
- 50 g šokolado
Trupiniai
- 20 g minkšto sviesto
- 20 g rudojo cukraus
- 35 g avižinių miltų
- žiupsnelio cinamono
Pirmiausia pasiruoškite trupinius. Visus ingredientus pirštais sutrinkite iki trupinių. Atidėkite.
Bananą sutrinkite šakute.
Sumaišykite su jogurtu, aliejumi ir cukrumi. Lengvai paplakite.
Supilkite persijotus avižinius miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską.
Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Į keksiukų formeles dėkite po šaukštą paruoštos tešlos. (Labai patogu naudoti ledų šaukštą.)
Į kiekvieno keksiuko vidurį įspauskite šokolado gabalėlį.
Ant viršaus užbarstykite trupinius.
Kepkite iki 190 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 23 minutes.