Go Back

PURŪS VIENO INDO KEKSIUKAI SU ŠOKOLADU (be kiaušinio)

Turiu prisipažinti, keksiukus gaminti man patinka daug labiau nei pyragus. Tešlą paruošti užtrunka vos kelias minutes, o ir kepa dvigubai trumpiau nei pyragas. Čia kai trūks plyš norisi ko nors skanaus, vien du ir keksiukai paruošti. Tiesa, šie keksiukai yra gana trapūs, valgome juos šakute.

Ingredientai
  

  • 1 prinokęs bananas
  • 125 g graikiško jogurto
  • 50 g aliejaus (naudoju alyvuogių)
  • 60 g rudojo cukraus
  • 100 g avižinių miltų
  • 30 g migdolų miltų
  • 3 g kepimo miltelių
  • 3 g sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 50 g šokolado

Trupiniai

  • 20 g minkšto sviesto
  • 20 g rudojo cukraus
  • 35 g avižinių miltų
  • žiupsnelio cinamono

Paruošimo eiga
 

  • Pirmiausia pasiruoškite trupinius. Visus ingredientus pirštais sutrinkite iki trupinių. Atidėkite.
  • Bananą sutrinkite šakute.
  • Sumaišykite su jogurtu, aliejumi ir cukrumi. Lengvai paplakite.
  • Supilkite persijotus avižinius miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską.
  • Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  • Į keksiukų formeles dėkite po šaukštą paruoštos tešlos. (Labai patogu naudoti ledų šaukštą.)
  • Į kiekvieno keksiuko vidurį įspauskite šokolado gabalėlį.
  • Ant viršaus užbarstykite trupinius.
  • Kepkite iki 190 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 23 minutes.