Purūs, trapūs, minkštučiai vieno indo keksiukai su slaptu ingredientu. Iš pažiūros net neįtartum, kad viduje slepiasi viliojantis šokoladas. Dukra juos vadina bonusu, kai nieko per daug nesitiki, bet tas šokoladas tarsi pakelia į kitą lygį. O kur dar cinamoniniai trupiniai!
PURŪS VIENO INDO KEKSIUKAI SU ŠOKOLADU (be kiaušinio)
Turiu prisipažinti, keksiukus gaminti man patinka daug labiau nei pyragus. Tešlą paruošti užtrunka vos kelias minutes, o ir kepa dvigubai trumpiau nei pyragas. Čia kai trūks plyš norisi ko nors skanaus, vien du ir keksiukai paruošti. Tiesa, šie keksiukai yra gana trapūs, valgome juos šakute.
Ingredientai
- 1 prinokęs bananas
- 125 g graikiško jogurto
- 50 g aliejaus (naudoju alyvuogių)
- 60 g rudojo cukraus
- 100 g avižinių miltų
- 30 g migdolų miltų
- 3 g kepimo miltelių
- 3 g sodos
- žiupsnelio druskos
- 50 g šokolado
Trupiniai
- 20 g minkšto sviesto
- 20 g rudojo cukraus
- 35 g avižinių miltų
- žiupsnelio cinamono
Paruošimo eiga
- Pirmiausia pasiruoškite trupinius. Visus ingredientus pirštais sutrinkite iki trupinių. Atidėkite.
- Bananą sutrinkite šakute.
- Sumaišykite su jogurtu, aliejumi ir cukrumi. Lengvai paplakite.
- Supilkite persijotus avižinius miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską.
- Viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Į keksiukų formeles dėkite po šaukštą paruoštos tešlos. (Labai patogu naudoti ledų šaukštą.)
- Į kiekvieno keksiuko vidurį įspauskite šokolado gabalėlį.
- Ant viršaus užbarstykite trupinius.
- Kepkite iki 190 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 23 minutes.