PURŪS VIENO INDO KEKSIUKAI SU ŠOKOLADU

506

Purūs, trapūs, minkštučiai vieno indo keksiukai su slaptu ingredientu. Iš pažiūros net neįtartum, kad viduje slepiasi viliojantis šokoladas. Dukra juos vadina bonusu, kai nieko per daug nesitiki, bet tas šokoladas tarsi pakelia į kitą lygį. O kur dar cinamoniniai trupiniai!

PURŪS VIENO INDO KEKSIUKAI SU ŠOKOLADU (be kiaušinio)

Turiu prisipažinti, keksiukus gaminti man patinka daug labiau nei pyragus. Tešlą paruošti užtrunka vos kelias minutes, o ir kepa dvigubai trumpiau nei pyragas. Čia kai trūks plyš norisi ko nors skanaus, vien du ir keksiukai paruošti. Tiesa, šie keksiukai yra gana trapūs, valgome juos šakute.

Ingredientai

  • 1 prinokęs bananas
  • 125 g graikiško jogurto
  • 50 g aliejaus (naudoju alyvuogių)
  • 60 g rudojo cukraus
  • 100 g avižinių miltų
  • 30 g migdolų miltų
  • 3 g kepimo miltelių
  • 3 g sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 50 g šokolado

Trupiniai

  • 20 g minkšto sviesto
  • 20 g rudojo cukraus
  • 35 g avižinių miltų
  • žiupsnelio cinamono

Paruošimo eiga

  • Pirmiausia pasiruoškite trupinius. Visus ingredientus pirštais sutrinkite iki trupinių. Atidėkite.
  • Bananą sutrinkite šakute.
  • Sumaišykite su jogurtu, aliejumi ir cukrumi. Lengvai paplakite.
  • Supilkite persijotus avižinius miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską.
  • Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  • Į keksiukų formeles dėkite po šaukštą paruoštos tešlos. (Labai patogu naudoti ledų šaukštą.)
  • Į kiekvieno keksiuko vidurį įspauskite šokolado gabalėlį.
  • Ant viršaus užbarstykite trupinius.
  • Kepkite iki 190 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 23 minutes.
    PURŪS VIENO INDO KEKSIUKAI SU ŠOKOLADU │Desertai, Be glitimo, Keksiukai
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close