MORKŲ IR LĘŠIŲ SRIUBA SU APELSINAIS

265

Maistinga, soti, šildanti ir nuostabiais kvapais užburianti morkų ir lęšių sriuba. Ryškūs spalvų ir skonių deriniai – tikras malonumas šaltajam sezonui. Ši kreminės tekstūros sriuba, pagardinta saulėgrąžų sėklomis, maloniai džiugina kiekvienu šaukštu bei sušildo ne tik kūną, bet ir širdį.

MORKŲ IR LĘŠIŲ SRIUBA SU APELSINAIS

Skamba gal kiek egzotiškai ir neįprastai, bet patikėkite, jeigu jau didžiausi šeimos maisto kritikai užskaito šią sriubą, tai ji tikrai verta dėmesio. Be to, pagaminti ypatingai lengva. Tai ko gero greičiausiai paruošiama mano sriuba.
Šio patiekalo užteks 2

Ingredientai

  • 3 vidutinės morkos (200 g)
  • 1 ½ stiklinės raudonųjų lęšių (150 g)
  • 1 apelsino sultys
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • ½ arb. šaukštelio garam masala prieskonių (arba kario)
  • ½ arb. šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • ½ arb. šaukštelio ciberžolės
  • žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
  • 1 litro daržovių sultinio

Paruošimo eiga

  • Į iki vidutinio karštumo įkaitintą puodą pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus.
  • Suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, maišydami pakepinkite keletą minučių. Galite įpilti šlakelį vandens, kad svogūnas neprisviltų.
  • Suberkite smulkintas česnako skilteles ir pakepinkite kartu su svogūnu dar porą minučių.
  • Morkas nuskuskite, supjaustykite nedideliais griežinėliais ir suberkite į puodą.
  • Lęšius perskalaukite po tekančiu vandeniu ir taip pat berkite į puodą.
  • Suberkite prieskonius: garam masala (arba karį), saldžiąją papriką, ciberžolę, žiupsnelį šviežiai maltų pipirų.
  • Viską išmaišykite ir leiskite prieskoniams sušilti bet paskleisti aromatą, maždaug 3-4 min.
  • Tuomet pilkite sultinį bei šviežiai spausto apelsino sultis.
  • Virkite 20-30 min, kol lęšiai bei morkos išvirs.
  • Paragaukite, ar netrūksta druskos.
  • Sriubai išvirus leiskite truputį pravėsti ir tuomet sutrinkite iki kreminės tekstūros.
  • Patiekite su šlakeliu alyvuogių aliejaus, galbūt šaukšteliu grietinės, sausoje keptuvėje kepintomis saulėgrąžų sėklomis ir petražolių lapeliais. Taip pat labai skanu su skrudintos duonos kubeliais.
    MORKŲ IR LĘŠIŲ SRIUBA SU APELSINAIS │Be glitimo, Sriubos, Vakarienė, Veganiški
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close