Go Back

RIZOTAS SU KREVETĖMIS IR BROKOLIAIS

Course pietūs
Virtuvė European
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai
  

  • 2 skiltelės česnako
  • 1 poras arba svogūnas
  • 1 morka
  • 20 virtų krevečių
  • 250 g risotto ryžių šįkart vialone nano
  • 800 ml karšto sultinio
  • 100 ml baltojo vyno
  • 1/2 brokolio
  • 20 g sviesto
  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio (šįkart Grana Padano)
  • alyvuogių aliejaus

Paruošimo eiga
 

SULTINYS

  • Pirmiausia išlukštenu krevetes ir pasigaminu sultinį. Žinoma, visada galima naudoti jau pagamintą sultinį ar vandenį + sultinio kubelį.
  • Taigi į puodą pilu maždaug 1,5 litro vandens, sumetu krevečių lukštus, šaukštelį druskos, lauro lapą, žaliąją poro dalį, nuskustą morką, kelias česnako skilteles, šįkart dar įdėjau šaldiklyje pasislėpusius kelis pankolio lapus ir saliero lapkotį.
  • Užvirus paverdu ~20 min. Perkošiu. Sultinys paruoštas.
  • Iš tikrųjų tai užvirus sultiniui, einu pradėti gaminti patį risotto.

BROKOLIS

  • Pusę nedidelio brokolio išskaidau mažiukais žiedynais. Į puodą su verdančiu vandeniu įdedu žiupsnį druskos ir šaukštą aliejaus, sumetu brokolio žiedynus ir paverdu 1-2 min.

KREVETĖS

  • Pradžioje apkepu krevetes. Į įkaitintą keptuvę įpilu porą šaukštų alyvuogių aliejaus, sumetu išlukštentas krevetes, užbarstau druskos ir pakepu 1-2 min. Atidedu.

RISOTTO

  • Į tą pačią keptuvę įpilu porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir pakepinu labai smulkiai supjaustytą česnaką, porą ir morką.
  • Kai daržovės suminkštėja (po ~5 min) suberiu ryžius ir keletą minučių maišydama pakepinu, kad ryžiai pasidengtų aliejumi.
  • Tada pilu pusę stiklinės sauso baltojo vyno, pamaišau, kol susigers ir išgaruos.
  • Dabar po truputį pilu sultinį. Iš pradžių pilu samtį sultinio, medituoju ir iš lėto maišau, kai susigeria, vėl pilu samtį ir taip maždaug 20 min, kol supilu visą sultinį.
  • Išjungiu kaitrą. Galiausiai įdedu sviesto ir išmaišau.
  • Taip pat suberiu tarkuotą sūrį ir išmaišau.
  • Ant viršaus išdėlioju apvirtus brokolius ir pakepintas krevetes, uždengiu ir palieku porą minučių pailsėti.

Gaminam kartu?!

    Raktinis žodis brokoliai, daugiaudarzoviu, krevetes, rissoto, rizotas, ryziai