RIZOTAS SU KREVETĖMIS IR BROKOLIAIS

756

Tiesiog neatsivalgomas rizotas su krevetėmis ir brokoliais, viskas čia puikiai dera! Žinoma, brokolių bei morkų juk galima nedėti, bet tai dar viena papildoma porcija daržovių 😉 Dažniausiai risotto gaminu su Arborio ryžiais, nes jų tiesiog paprasčiau nusipirkti mūsų parduotuvėse, o būtent Vialone Nano ryžius ragavau pirmą kartą. Absoliučiai fantastiškas patiekalas!

RIZOTAS SU KREVETĖMIS IR BROKOLIAIS

Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai

  • 2 skiltelės česnako
  • 1 poras arba svogūnas
  • 1 morka
  • 20 virtų krevečių
  • 250 g risotto ryžių šįkart vialone nano
  • 800 ml karšto sultinio
  • 100 ml baltojo vyno
  • 1/2 brokolio
  • 20 g sviesto
  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio (šįkart Grana Padano)
  • alyvuogių aliejaus

Paruošimo eiga

SULTINYS

  • Pirmiausia išlukštenu krevetes ir pasigaminu sultinį. Žinoma, visada galima naudoti jau pagamintą sultinį ar vandenį + sultinio kubelį.
  • Taigi į puodą pilu maždaug 1,5 litro vandens, sumetu krevečių lukštus, šaukštelį druskos, lauro lapą, žaliąją poro dalį, nuskustą morką, kelias česnako skilteles, šįkart dar įdėjau šaldiklyje pasislėpusius kelis pankolio lapus ir saliero lapkotį.
  • Užvirus paverdu ~20 min. Perkošiu. Sultinys paruoštas.
  • Iš tikrųjų tai užvirus sultiniui, einu pradėti gaminti patį risotto.

BROKOLIS

  • Pusę nedidelio brokolio išskaidau mažiukais žiedynais. Į puodą su verdančiu vandeniu įdedu žiupsnį druskos ir šaukštą aliejaus, sumetu brokolio žiedynus ir paverdu 1-2 min.

KREVETĖS

  • Pradžioje apkepu krevetes. Į įkaitintą keptuvę įpilu porą šaukštų alyvuogių aliejaus, sumetu išlukštentas krevetes, užbarstau druskos ir pakepu 1-2 min. Atidedu.

RISOTTO

  • Į tą pačią keptuvę įpilu porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir pakepinu labai smulkiai supjaustytą česnaką, porą ir morką.
  • Kai daržovės suminkštėja (po ~5 min) suberiu ryžius ir keletą minučių maišydama pakepinu, kad ryžiai pasidengtų aliejumi.
  • Tada pilu pusę stiklinės sauso baltojo vyno, pamaišau, kol susigers ir išgaruos.
  • Dabar po truputį pilu sultinį. Iš pradžių pilu samtį sultinio, medituoju ir iš lėto maišau, kai susigeria, vėl pilu samtį ir taip maždaug 20 min, kol supilu visą sultinį.
  • Išjungiu kaitrą. Galiausiai įdedu sviesto ir išmaišau.
  • Taip pat suberiu tarkuotą sūrį ir išmaišau.
  • Ant viršaus išdėlioju apvirtus brokolius ir pakepintas krevetes, uždengiu ir palieku porą minučių pailsėti.
    RIZOTAS SU KREVETĖMIS IR BROKOLIAIS │Pietūs

Gaminam kartu?!

    Patiekalas: pietūs
    Virtuvė: European
    Raktinis žodis: brokoliai, daugiaudarzoviu, krevetes, rissoto, rizotas, ryziai

    Ar jau išbandei šį receptą?

    Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme  #mamosrestoranas

    Ačiū, kad gaminate kartu!

    1254

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Recipe Rating




    Like
    Close
    Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
    Close