Šie kelioniniai omleto keksiukai visada pavyksta. Svarbiausia sunaudoti likučius, tinka čia ir pomidorai ir paprikos, brokoliai, pievagrybiai, viskas ką dėtumėte šiaip į omletą. Iš esmės tai čia viskas taip pat, kaip kepant omletą orkaitėje, kurio receptu dalinausi visai neseniai, tik patogiau valgyti keliaujant 🙂 Iš šio kiekio gaunasi 12 keksiukų.
KELIONINIAI OMLETO KEKSIUKAI
Ingredientai
- 1 svogūnas nedidelis
- 50 g šoninės
- 2 bulvės nedidelės
- 2 saujos špinatų (~50 g)
- 6 kiaušiniai
- 100 ml pieno
- 50 g sūrio (šįkart dėjau čederį)
- druskos, mėgstamų prieskonių (aš dedu raudonėlį)
Paruošimo eiga
- Bulves nuskutu, supjaustau mažais kubeliais, sumetu į pasūdytą verdantį vandenį ir paverdu 10 min
- Ant sviesto ar aliejaus keptuvėje pakepu svogūną.
- Sudedu šoninę, pakepu.
- Sudedu apvirtas bulves bei pjaustytus špinatus, trumpai apkepu, kol špinatai suminkštėja.
- Pabarstau druska ir raudonėliu.
- Išplaku kiaušinius su pienu ir žiupsniu druskos.
- Sutarkuoju sūrį.
- Keksiukų kepimo formeles patepu sviestu arba aliejumi.
- Į formeles supilu išplaktus kiaušinius.
- Dedu po šaukštą pakepintų daržovių.
- Ant viršaus uždedu tarkuoto sūrio, pabarstau raudonėliu.
- Dedu į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepu ~25 min
Gaminam kartu?!
Noriu pastebėti
Ištraukus iš orkaitės keksiukai būna labai gražiai išsipūtę, bet netrukus subliūkšta. Leidžiu truputį atvėsti ir išimu juos ant rankšluosčio, kad susigertų keksiukuose esanti drėgmė. Labai smagiai valgosi toks keksiukas įdėtas į salotos lapą.
Ar jau išbandei šį receptą?
Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme #mamosrestoranas
Ačiū, kad gaminate kartu!