Mangų ir avokadų salotos skamba egzotiškai?! Man asmeniškai kažkada tai tikrai skambėjo labai egzotiškai ir įtartinai. Čia iš tos pačios serijos, kaip ir braškės ar apelsinai salotose. Bet dabar atsiimu visus savo žodžius ir abejones. Šias salotas mielai valgome tiek mes su vyru, tiek vaikai. Labai labai skanu. Tikrai.
MANGŲ IR AVOKADŲ SALOTOS
Ingredientai
- 2 saujos gražgarstės (rukolos) (arba kiti mėgstami salotų lapai)
- 1 mangas (prinokęs)
- 1 avokadas (prinokęs)
- 10 vyšninių pomidoriukų
- kepta vištiena/vytintas kumpis/keptos krevetės (pagal poreikį)
- 2 šaukšteliai lukštentų kanapių sėklų
Padažas
- žiupsnis druskos
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Paruošimo eiga
- Šioms salotoms būtų gerai turėti prinokusį mangą bei avokadą (vienai porcijai pusę mango ir pusę avo), o visa kita improvizacija ir šaldytuvo revizija.
- Salotų lapai tinka visokie, realiai kokius mėgstate, man labai čia dera gražgarsčių pikantiškumas. Pomidoras čia irgi labai netikėtai įsipaišo į kompaniją.
- Taigi lėkštėse išdėlioju gražgarstes, ant viršaus kubeliais pjaustytą avokadą ir mangą, per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus.
- Šiek tiek druskos, šlakelį citrinos sulčių bei alyvuogių aliejaus.
- Kokybiški produktai lengvai padeda susikurti restoraną namuose 🙂
Ar jau išbandei šį receptą?
Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme #mamosrestoranas
Ačiū, kad gaminate kartu!