Go Back

SOJOS FARŠAS alia BOLOGNESE

Mano šeima mėgsta makaronus, o man norisi, kad jie valgytų daugiau daržovių. Tad šis patiekalas tinka visiems. Vietoj mėsos naudoju tekstūrizuotą soją (sojos faršą). Labai čia man ji tinka ir patinka.
Šio patiekalo užteks 2

Ingredientai
  

  • 1 puodelis sojos faršo
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 mėlynasis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 3 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
  • 2 švieži pomidorai, supjaustyti
  • 2 šaukštai pomidorų pastos
  • 2 saujos šviežių špinatų, smulkiai supjaustytų
  • 2 saujos žalių žirnelių (šviežių arba šaldytų)
  • 2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
  • druskos, raudonėlio, saldžiosios paprikos, juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1/2 puodelio daržovių sultinio arba vandens

Paruošimo eiga
 

  • Paruošiame sojos faršą pagal pakuotės instrukcijas (užpilu šaltu vandeniu, įpilu 2 šaukštus sojos padažo ir leidžiu pabrinkti 15 min).
  • Į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę pilu šlakelį alyvuogių aliejaus.
  • Į keptuvę dedu smulkintą mėlynąjį svogūną ir kepu apie 3-5 min.
  • Tuomet sudedu smulkintą česnaką ir kepkite dar 1-2 min.
  • Beriu druskos, supilu pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, raudonėlį, saldžiąją papriką, juoduosius pipirus ir viską patroškinu porą min.
  • Sojos faršą nusunkiu, gerai nuspaudžiu vandenį, sudedu į keptuvę ir gerai išmaišau. Palieku troškintis 3 min.
  • Pabaigoje sudedu smulkintus špinatus ir žaliuosius žirnelius. Troškinu dar porą min, kol špinatai suglebs ir žirneliai sušils.
  • Šis padažas puikiai tiks su mėgstamais makaronais. Skanaus!