Sojos faršas alia Bolognese yra puiki alternatyva gerai žinomam patiekalui. Be to, jis yra ne tik lengvas, tačiau sotus ir gardus bei puikus būdas suvalgyti daugiau daržovių.
SOJOS FARŠAS alia BOLOGNESE
Mano šeima mėgsta makaronus, o man norisi, kad jie valgytų daugiau daržovių. Tad šis patiekalas tinka visiems. Vietoj mėsos naudoju tekstūrizuotą soją (sojos faršą). Labai čia man ji tinka ir patinka.
Equipment
- Citrus zester
Ingredientai
- 1 puodelis sojos faršo
- 2 šaukštai sojos padažo
- 1 mėlynasis svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 3 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
- 2 švieži pomidorai, supjaustyti
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 2 saujos šviežių špinatų, smulkiai supjaustytų
- 2 saujos žalių žirnelių (šviežių arba šaldytų)
- 2 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
- druskos, raudonėlio, saldžiosios paprikos, juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 1/2 puodelio daržovių sultinio arba vandens
Paruošimo eiga
- Paruošiame sojos faršą pagal pakuotės instrukcijas (užpilu šaltu vandeniu, įpilu 2 šaukštus sojos padažo ir leidžiu pabrinkti 15 min).
- Į iki vidutinės kaitros įkaitintą keptuvę pilu šlakelį alyvuogių aliejaus.
- Į keptuvę dedu smulkintą mėlynąjį svogūną ir kepu apie 3-5 min.
- Tuomet sudedu smulkintą česnaką ir kepkite dar 1-2 min.
- Beriu druskos, supilu pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, raudonėlį, saldžiąją papriką, juoduosius pipirus ir viską patroškinu porą min.
- Sojos faršą nusunkiu, gerai nuspaudžiu vandenį, sudedu į keptuvę ir gerai išmaišau. Palieku troškintis 3 min.
- Pabaigoje sudedu smulkintus špinatus ir žaliuosius žirnelius. Troškinu dar porą min, kol špinatai suglebs ir žirneliai sušils.
- Šis padažas puikiai tiks su mėgstamais makaronais. Skanaus!