Šios mini picos puikiai tinka bet kokiai progai ir yra ypač mėgstamos mažųjų valgytojų. O pagaminti itin paprasta ir lengva.
MINI PICOS
Graikiško jogurto dėka tešla tampa minkšta ir puri, o pomidorų padažas ir ištirpęs sūris – tai jau klasika. Be to, tai labai universalus receptas, picas galite pagardinti mėgstamais ingredientais: grybais, alyvuogėmis ar kitais priedais.
Ingredientai
- 200 g miltų
- 160 g graikiško jogurto
- 1 a.š. sodos (10 g)
- žiupsnelis druskos
Papildomai
- pomidorų padažo
- mocarelos sūrio
Paruošimo eiga
- Miltus sumaišome su soda bei druska.
- Įmaišome graikišką jogurtą.
- Išminkome.
- Uždengiame tešlą ir paliekame 15 min pailsėti.
- Dar kartą trumpai paminkome tešlą ir paskleidžiame ant miltuoto paviršiaus.
- Iškočiojame.
- Stikline ar sausainių formele išspaudžiame mini picas (man gaunasi 24).
- Picas gausiai padengiame pomidorų padažu.
- Dedame į iki 190 C įkaitintą orkaitę ir kepame 10 min.
- Ištraukiame. Uždedame sūrio ir dar 5 min kepame orkaitėje, kol sūris išsilydo.
Noriu pastebėti
Šįkart naudojau viso grūdo speltos miltus, bet galite kepti ir su kvietiniais. Jeigu viso grūdo miltai jūsų namuose yra retenybė, tuomet siūlau kepti su kvietiniais ir pradžiai įmaišyti labai mažą kiekį viso grūdo miltų. Prie jų skonio bei tekstūros reikia laiko priprasti.