AVIŽOS NAKTIBALDOS SU KEFYRU

161

Greičiausi pusryčiai, kuriuos labai mėgstu – tai per naktį brinkinta avižinių dribsnių bei ispaninio šalavijo košė.

AVIŽOS NAKTIBALDOS SU KEFYRU

Nustebau sužinojusi, kiek daug žmonių pusryčių nevalgo. Man pusryčiai yra labai svarbūs – tai tarsi visos dienos energijos užtaisas, norint išvengti nuotaikų kaitos bei irzlumo.
Paprastai pusryčiauju praėjus 2-3 val. nuo atsikėlimo, bet iki pusryčių jau būnu išgėrusi dvi stiklines vandens ir dažnai nesaldintos arbatos puodelį.
Kai dirbau ofise, pusryčius pasiruošdavau iš vakaro ir pasiimdavau su savimi į darbą, kad ryte nereikėtų paskubomis valgyti. Nuvežusi dukras į darželį/mokyklą, darbe būdavau dar gerokai prieš darbo pradžią, tai ramiai pasidarydavau kavos ir turėjau prabangą lėtai papusryčiauti.
Paprastai ruošdama avižas naktibaldas naudoju jogurtą/augalinį pieną/vandenį, o šįkart kefyrą!
Taip pat kiekvieną kartą dedu vis kitokį riešutų kremą bei uogų ar daržovių miltelius. Maistingi, sotūs ir labai skanūs pusryčiai.

Ingredientai

  • 28 g viso grūdo avižinių dribsnių
  • 1 šaukštas ispaninio šalavijo sėklų (chia)
  • 1 šaukštelis maltų linų sėmenų
  • 1 šaukštelis ORIVEGO migdolų riešutų kremo
  • 1 šaukštelis URBANFOOD medlievos uogų miltelių
  • 150 g kefyro

Papildomai

  • šviežia cukinija
  • bananas
  • moliūgų sėklos
  • goji uogos

Paruošimo eiga

  • Viską sumaišome ir uždengę paliekame šaldytuve per naktį.
  • Papildomai šviežios cukinijos (geras būdas suvalgyti daugiau daržovių – jos traškios ir keista, bet labai čia dera), dar pusė banano saldumo poreikiui patenkinti, goji uogų ir moliūgų sėklų.
    AVIŽOS NAKTIBALDOS SU KEFYRU │Pusryčiai

Noriu pastebėti

Beje, medlievos uogų milteliai labai maloniai nustebino! Neįsivaizdavau, kokio skonio tikėtis, o skonis pasirodė labai malonus ir neturintis rūgštumo!
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close