Greičiausi pusryčiai, kuriuos labai mėgstu – tai per naktį brinkinta avižinių dribsnių bei ispaninio šalavijo košė.
AVIŽOS NAKTIBALDOS SU KEFYRU
Nustebau sužinojusi, kiek daug žmonių pusryčių nevalgo. Man pusryčiai yra labai svarbūs – tai tarsi visos dienos energijos užtaisas, norint išvengti nuotaikų kaitos bei irzlumo. Paprastai pusryčiauju praėjus 2-3 val. nuo atsikėlimo, bet iki pusryčių jau būnu išgėrusi dvi stiklines vandens ir dažnai nesaldintos arbatos puodelį.Kai dirbau ofise, pusryčius pasiruošdavau iš vakaro ir pasiimdavau su savimi į darbą, kad ryte nereikėtų paskubomis valgyti. Nuvežusi dukras į darželį/mokyklą, darbe būdavau dar gerokai prieš darbo pradžią, tai ramiai pasidarydavau kavos ir turėjau prabangą lėtai papusryčiauti.Paprastai ruošdama avižas naktibaldas naudoju jogurtą/augalinį pieną/vandenį, o šįkart kefyrą!Taip pat kiekvieną kartą dedu vis kitokį riešutų kremą bei uogų ar daržovių miltelius. Maistingi, sotūs ir labai skanūs pusryčiai.
Ingredientai
- 28 g viso grūdo avižinių dribsnių
- 1 šaukštas ispaninio šalavijo sėklų (chia)
- 1 šaukštelis maltų linų sėmenų
- 1 šaukštelis ORIVEGO migdolų riešutų kremo
- 1 šaukštelis URBANFOOD medlievos uogų miltelių
- 150 g kefyro
Papildomai
- šviežia cukinija
- bananas
- moliūgų sėklos
- goji uogos
Paruošimo eiga
- Viską sumaišome ir uždengę paliekame šaldytuve per naktį.
- Papildomai šviežios cukinijos (geras būdas suvalgyti daugiau daržovių – jos traškios ir keista, bet labai čia dera), dar pusė banano saldumo poreikiui patenkinti, goji uogų ir moliūgų sėklų.
Noriu pastebėti
Beje, medlievos uogų milteliai labai maloniai nustebino! Neįsivaizdavau, kokio skonio tikėtis, o skonis pasirodė labai malonus ir neturintis rūgštumo!