Go Back

ŠOKOLADINIS TORTAS SU UOGOMIS

Course Desertai

Ingredientai
  

  • 2  kiaušiniai
  • 2 bananai prinokę
  • 1 cukinija maždaug 400 g
  • 60 g aliejaus kokosų
  • 125 g natūralaus jogurto
  • 80 g cukraus rudojo
  • 200 g grikių miltų
  • 30 g  kakavos
  • 1 arb.šaukšt. sodos
  • 1/2 arb.šaukšt. kepimo miltelių

Torto kremas

  • 250 g maskarponės
  • 250 g varškės
  • 125 g graikiško jogurto
  • 40 g cukraus
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • 1/2 citrinos sulčių

Papildomai biskvito sulaistymui

  • 1 šviežio apelsino sulčių arba mėgstamos uogienės

Paruošimo eiga
 

  • Cukiniją nuskutu ir sutarkuoju smulkesne burokine tarka, sudedu į sietelį ir palieku nuvarvėti.
  • Kiaušinius išplaku su cukrumi iki putų.
  • Sudedu šakute trintus bananus, jogurtą, aliejų. Išplaku.
  • Kitame inde sumaišau grikių miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sodą.
  • Sausus ingredientus įmaišau į šlapius.
  • Cukiniją nusunkiu rankomis (nuspaudžiu kiek įmanoma labiau). Sudedu į tešlą ir išmaišau.
  • Supilu į kepimo formą ištiestą kepimo popieriumi.
  • Kepu 180°C orkaitėje be vėjelio, režimas viršus-apačia ~45 min. Norėdama įsitikinti, kad biskvitas iškepė, patikrinu mediniu pagaliuku – jis turi būti visiškai sausas.
  • Iškeptą biskvitą atvėsinu ant grotelių.

Torto kremas:

  • Visus ingredientus (kambario temperatūros) suplaku iki vientisos masės maisto kombainu su S formos peiliuku.

Torto formavimas:

  • Atvėsusį biskvitą pjaunu į tris dalis. (Galima pjauti tik į dvi dalis)
  • Vieną biskvito dalį palaistau pusės apelsino sultimis (arba užtepu mėgstamos uogienės). Ant viršaus tepu maskarponės ir varškės kremo.
  • Išlyginu sluoksnį, dedu antrą biskvito dalį ir vėl palaistau apelsino sultimis bei užtepu kremo.
  • Išlyginu sluoksnį, dedu trečią biskvito dalį ir aptepu likusiu kremu.
  • Torto šonus galima palikti neteptus arba šiek tiek užtepti kremo.
  • Tortą papuošiu uogomis, šiuo atveju šilauogėmis, mėtos lapeliais bei citrinos žievele.
  • Paruoštą tortą dedu į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tortą geriau laikyti uždengtą, kad neprisigertų kvapų.