ŠOKOLADINIS TORTAS SU UOGOMIS

37

Tortas pusryčiams?! Kodėl gi ne? Ypač kai jo sudėtis ne tik draugiška, bet ir naudinga. Tortai nebūtinai turi būti riebūs ir beprotiškai saldūs. Būtent šis tortas ypatingai gaivus.

Torto kremas yra saikingai saldus su malonia citrinos rūgštele, o graikiškas jogurtas bei varškė kremą padaro itin lengvu. Tortas drėgnas su gaiviu ir saikingai saldžiu kremu, turtingas naudingais ingredientais bei nuodėmingai skanus. Grikių miltų čia visiškai nesijaučia.

ŠOKOLADINIS TORTAS SU UOGOMIS

Ingredientai

  • 2  kiaušiniai
  • 2 bananai prinokę
  • 1 cukinija maždaug 400 g
  • 60 g aliejaus kokosų
  • 125 g natūralaus jogurto
  • 80 g cukraus rudojo
  • 200 g grikių miltų
  • 30 g  kakavos
  • 1 arb.šaukšt. sodos
  • 1/2 arb.šaukšt. kepimo miltelių

Torto kremas

  • 250 g maskarponės
  • 250 g varškės
  • 125 g graikiško jogurto
  • 40 g cukraus
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • 1/2 citrinos sulčių

Papildomai biskvito sulaistymui

  • 1 šviežio apelsino sulčių arba mėgstamos uogienės

Paruošimo eiga

  • Cukiniją nuskutu ir sutarkuoju smulkesne burokine tarka, sudedu į sietelį ir palieku nuvarvėti.
  • Kiaušinius išplaku su cukrumi iki putų.
  • Sudedu šakute trintus bananus, jogurtą, aliejų. Išplaku.
  • Kitame inde sumaišau grikių miltus, kakavą, kepimo miltelius ir sodą.
  • Sausus ingredientus įmaišau į šlapius.
  • Cukiniją nusunkiu rankomis (nuspaudžiu kiek įmanoma labiau). Sudedu į tešlą ir išmaišau.
  • Supilu į kepimo formą ištiestą kepimo popieriumi.
  • Kepu 180°C orkaitėje be vėjelio, režimas viršus-apačia ~45 min. Norėdama įsitikinti, kad biskvitas iškepė, patikrinu mediniu pagaliuku – jis turi būti visiškai sausas.
  • Iškeptą biskvitą atvėsinu ant grotelių.

Torto kremas:

  • Visus ingredientus (kambario temperatūros) suplaku iki vientisos masės maisto kombainu su S formos peiliuku.

Torto formavimas:

  • Atvėsusį biskvitą pjaunu į tris dalis. (Galima pjauti tik į dvi dalis)
  • Vieną biskvito dalį palaistau pusės apelsino sultimis (arba užtepu mėgstamos uogienės). Ant viršaus tepu maskarponės ir varškės kremo.
  • Išlyginu sluoksnį, dedu antrą biskvito dalį ir vėl palaistau apelsino sultimis bei užtepu kremo.
  • Išlyginu sluoksnį, dedu trečią biskvito dalį ir aptepu likusiu kremu.
  • Torto šonus galima palikti neteptus arba šiek tiek užtepti kremo.
  • Tortą papuošiu uogomis, šiuo atveju šilauogėmis, mėtos lapeliais bei citrinos žievele.
  • Paruoštą tortą dedu į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tortą geriau laikyti uždengtą, kad neprisigertų kvapų.
Patiekalas: Desertai

Ar jau išbandei šį receptą?

Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme  #mamosrestoranas

Ačiū, kad gaminate kartu!

1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close