Anksčiau nesupratau, kaip įmanoma valgyti avinžirnius, o tuo labiau humusą ar falafelius. Tikras nesusipratimas. O bet tačiau pasirodo tereikia atrasti savo skoniui tinkamus ir vuolia. Konservuoti avinžirniai yra ok ir greita, bet man skanesni, kai išsiverdu pati.
Tad grįžtant prie humuso, laužau taisykles ir recepte nenaudoju tahini (sezamų pastos). Taip, tai viena pagrindinių sudedamųjų dalių, bet man skaniau be tahini, tai kas uždraus gaminti kitaip?! Ir nelupu avinžirnių. Čia jau visiškai skonio reikalas. Jeigu mėgstate šilkinės tekstūros humusą, tada teks truputį pamedituoti nuimant odeles.
TRYS SKIRTINGI HUMUSAI
Ingredientai
- 200 g virtų arba konservuotų avinžirnių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 1/2 citrinos sulčių
- 1-2 skiltelės česnako
- žiupsnis druskos
- 50 g vandens (arba skysčio nuo konservuotų avinžirnių)
- prieskoniai: kuminas ir saldžiosios paprikos milteliai
Paruošimo eiga
- Visus ingredientus sudedu į plaktuką su S formos peiliuku ir sutrinu iki vientisos masės. Vandens pilu tiek, kad plaktųsi, vėliau pareguliuoju tirštumą.
- Dažnai gamindama įdedu kelis saulėje džiovintus pomidorus aliejuje arba konservuotų paprikų.
- Burokėlių humusui į bazinį receptą dedu 1 virtą/keptą burokėlį.
- Avokadų humusui į bazinį receptą dedu 1-2 avokadus.
- Čia variantų milijonas, svarbiausia pasikliauti savo skoniu ir mėgstamais ingredientais.
Noriu pastebėti
✓ kaip užkandį su morkomis/agurkais/salierais
✓ tortilijai/lavašui/sumuštiniui sutepti
✓ burokėlių humusas yra fantastiška kompanija silkei Humusą laikau šaldytuve stiklainėlyje ir geriausia jį suvartoti per 4-5 dienas. Tiesa, avokadų humusą – max per 2 dienas.
Ar jau išbandei šį receptą?
Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme #mamosrestoranas
Ačiū, kad gaminate kartu!