Traškus ir saldus sėklų desertas – tai ne tik skanus saldumynas per kavos pertraukėlę, bet ir puikus energijos užkandis. Išsikepus tarkim sekmadienį, savaitės eigoje turėsite sveikesnį užkandį – šaldytuve dėžutėje sėklų traškis išliks skanus bei traškus visą savaitę!

SĖKLŲ TRAŠKIS
Ingredientai
- 100 g sezamo sėklų
- 30 g moliūgų sėklų
- 30 g saulėgrąžų sėklų
- 20 g kokosų ar alyvuogių aliejaus
- 60-70 g medaus arba agavų/klevų sirupo
Paruošimo eiga
- Sumaišau visas sėklas. Sezamų dedu ir juodų, nes man taip gražiau. (Galima naudoti tik sezamus.)
- Pilu aliejų, išmaišau.
- Tada supilu medų arba sirupą ir išmaišau.
- Paskleidžiu ant kepimo popieriaus.
- Ant viršaus uždedu kitą kepimo popieriaus lakštą ir pakočioju arba rankomis paskirstau iki maždaug stačiakampio.
- Dedu į įkaitintą orkaitę 150°C 20 min.
- Išėmusi palieku skardoje visiškai atvėsti.
- Tuomet perkeliu ant lentelės ir supjaustau nedideliais kvadratėliais.
- Sudedu į dėžutę, tarpuose su kepimo popieriumi ir laikau uždarytą šaldytuve.
Ar jau išbandei šį receptą?
Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme #mamosrestoranas
Ačiū, kad gaminate kartu!
