SĖKLŲ TRAŠKIS

697

Traškus ir saldus sėklų desertas – tai ne tik skanus saldumynas per kavos pertraukėlę, bet ir puikus energijos užkandis. Išsikepus tarkim sekmadienį, savaitės eigoje turėsite sveikesnį užkandį – šaldytuve dėžutėje sėklų traškis išliks skanus bei traškus visą savaitę!

SĖKLŲ TRAŠKIS

Ingredientai

  • 100 g sezamo sėklų
  • 30 g moliūgų sėklų
  • 30 g saulėgrąžų sėklų
  • 20 g kokosų ar alyvuogių aliejaus
  • 60-70 g medaus arba agavų/klevų sirupo

Paruošimo eiga

  • Sumaišau visas sėklas. Sezamų dedu ir juodų, nes man taip gražiau. (Galima naudoti tik sezamus.)
  • Pilu aliejų, išmaišau.
  • Tada supilu medų arba sirupą ir išmaišau.
  • Paskleidžiu ant kepimo popieriaus.
  • Ant viršaus uždedu kitą kepimo popieriaus lakštą ir pakočioju arba rankomis paskirstau iki maždaug stačiakampio.
  • Dedu į įkaitintą orkaitę 150°C 20 min.
  • Išėmusi palieku skardoje visiškai atvėsti.
  • Tuomet perkeliu ant lentelės ir supjaustau nedideliais kvadratėliais.
  • Sudedu į dėžutę, tarpuose su kepimo popieriumi ir laikau uždarytą šaldytuve.
    SĖKLŲ TRAŠKIS │Desertai, Užkandžiai
Patiekalas: Desertai, Užkandžiai
Virtuvė: European
Raktinis žodis: medus, sėklos, sėklųtraškis, sezamai, sezamuseklos, traskis

Ar jau išbandei šį receptą?

Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme  #mamosrestoranas

Ačiū, kad gaminate kartu!

1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close