BRAŠKIŲ IR APELSINŲ SALOTOS

26

Šios salotos yra absoliutus pavasario hitas, jos tiesiog neatsivalgomos. Čia galioja tas netikėtumo faktorius, kai skoniai tiesiog sproginėja burnoje. Labai rekomenduoju.

BRAŠKIŲ IR APELSINŲ SALOTOS

Ingredientai

  • Salotų lapai +/ gražgarstės
  • Apelsinai
  • Braškės
  • Ridikėliai
  • Fetos sūris
  • Saulėgrąžos
  • Druskos
  • Citrinos sulčių
  • Alyvuogių aliejaus

Paruošimo eiga

  • Saulėgrąžas pakepinu sausoje keptuvėje, vis pamaišydama, kol gražiai paruduos (svarbu nesudeginti).
  • Į lėkštes dedu pjaustytus salotų lapus ar mėgstamų salotų mišinį.
  • Ant viršaus dedu nuluptus bei nedideliais gabaliukais supjaustytus apelsinus, braškes, ridikėlius.
  • Pabarstau druska.
  • Išspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių.
  • Sutrupinu fetą (fetos dėkite gerookai daugiau nei nuotraukoje, ji čia puikiai dera).
  • Pašlakstau ypač tyru alyvuogių aliejumi (EVOO – extra virgin olive oil).
  • Užbarstau pakepintų saulėgrąžų.
  • Rojus, tiesiog.

Gaminam kartu?!

    Noriu pastebėti

    Beje, vaikai nevalgo gražgarsčių bei fetos, tai joms gaminu tik su salotų lapais bei keptu sūriu.
    Kartais pietums prie keptos žuvies ar kalakutienos paprasčiausiai sumaišau salotų lapus, apelsinus ir braškes (aišku druska, citrinos sultys, EVOO).
    Patiekalas: Salotos, Vakariene
    Virtuvė: European
    Raktinis žodis: apelsinai, braskes, gaiviossalotos, salotos

    Ar jau išbandei šį receptą?

    Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme  #mamosrestoranas

    Ačiū, kad gaminate kartu!

    1254

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Recipe Rating




    Like
    Close
    Mamos restoranas © Copyright 2021. All rights reserved.
    Close