Šios salotos yra absoliutus pavasario hitas, jos tiesiog neatsivalgomos. Čia galioja tas netikėtumo faktorius, kai skoniai tiesiog sproginėja burnoje. Labai rekomenduoju.

BRAŠKIŲ IR APELSINŲ SALOTOS
Ingredientai
- Salotų lapai +/ gražgarstės
- Apelsinai
- Braškės
- Ridikėliai
- Fetos sūris
- Saulėgrąžos
- Druskos
- Citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejaus
Paruošimo eiga
- Saulėgrąžas pakepinu sausoje keptuvėje, vis pamaišydama, kol gražiai paruduos (svarbu nesudeginti).
- Į lėkštes dedu pjaustytus salotų lapus ar mėgstamų salotų mišinį.
- Ant viršaus dedu nuluptus bei nedideliais gabaliukais supjaustytus apelsinus, braškes, ridikėlius.
- Pabarstau druska.
- Išspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių.
- Sutrupinu fetą (fetos dėkite gerookai daugiau nei nuotraukoje, ji čia puikiai dera).
- Pašlakstau ypač tyru alyvuogių aliejumi (EVOO – extra virgin olive oil).
- Užbarstau pakepintų saulėgrąžų.
- Rojus, tiesiog.
Gaminam kartu?!
Noriu pastebėti
Beje, vaikai nevalgo gražgarsčių bei fetos, tai joms gaminu tik su salotų lapais bei keptu sūriu.
Kartais pietums prie keptos žuvies ar kalakutienos paprasčiausiai sumaišau salotų lapus, apelsinus ir braškes (aišku druska, citrinos sultys, EVOO).
Ar jau išbandei šį receptą?
Pasidalink savo įspūdžiais, kaip pavyko pagaminti pagal šį receptą! Palik komentarą apačioje ar pažymėk mane Instagram @mamosrestoranas grotažyme #mamosrestoranas
Ačiū, kad gaminate kartu!
