Tostada - tai tipiški ispaniški pusryčiai, na tiksliau antrieji pusryčiai ar priešpiečiai (almuerzo). Beje, tostada yra pagrindinis pusryčių patiekalas, kurį galima užsisakyti kavinėje. Dažnai net meniu jie nebūna įrašyti, bet pagal nutylėjimą bet kurioje kavinėje gausite tostada arba skrudintą duoną su norimais priedais.Tik gyvendami Ispanijoje išmokome valgyti duoną su alyvuogių aliejumi bei trintais pomidorais. Mums lietuviams tai buvo labai neįprastas maistas, kol neparagavome.Žinoma, čia svarbu viskas - šviežia skrudinta duona, kokybiškas ypač tyras alyvuogių aliejus ir prinokę pomidorai.
Pomidorą perpjauname pusiau ir sutarkuojame per stambesnę burokinę tarką.
Ant tarkuotų pomidorų beriame druskos ir pilame šlakelį alyvuogių aliejaus. Išmaišome.
Ant paskrudintos duonos tepame trintus pomidorus, užpilame dar šlakelį alyvuogių aliejaus ir skanaujame.
Noriu pastebėti
Man asmeniškai dar labai skanu tostadą pabarstyti petražolėmis ar baziliko lapeliais. Kartais ant viršaus dar dedame vytinto kumpio ar konservuoto tuno. Pabandykite, gal ir jums patiks.