TOSTADA SU POMIDORAIS

57

Tostada su pomidorais galime drąsiai priskirti prie sveikų pusryčių kategorijos. Svarbu rinktis kokybišką, geriausia raugo duoną, prinokusius pomidorus bei ypač tyrą alyvuogių aliejų.

Pomidoruose yra vitaminų A, C, K bei antioksidanto likopeno, kurie yra ne tik odos draugai, bet ir pagerina širdies sveikatą.

TOSTADA SU POMIDORAIS

Tostada – tai tipiški ispaniški pusryčiai, na tiksliau antrieji pusryčiai ar priešpiečiai (almuerzo). Beje, tostada yra pagrindinis pusryčių patiekalas, kurį galima užsisakyti kavinėje. Dažnai net meniu jie nebūna įrašyti, bet pagal nutylėjimą bet kurioje kavinėje gausite tostada arba skrudintą duoną su norimais priedais.
Tik gyvendami Ispanijoje išmokome valgyti duoną su alyvuogių aliejumi bei trintais pomidorais. Mums lietuviams tai buvo labai neįprastas maistas, kol neparagavome.
Žinoma, čia svarbu viskas – šviežia skrudinta duona, kokybiškas ypač tyras alyvuogių aliejus ir prinokę pomidorai.
Šio patiekalo užteks 1

Ingredientai

  • 1 prinokęs pomidoras
  • 2 riekelės mėgstamos duonos
  • 2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis druskos
  • šviežių petražolių

Paruošimo eiga

  • Pirmiausia paskrudiname duoną.
  • Pomidorą perpjauname pusiau ir sutarkuojame per stambesnę burokinę tarką.
  • Ant tarkuotų pomidorų beriame druskos ir pilame šlakelį alyvuogių aliejaus. Išmaišome.
  • Ant paskrudintos duonos tepame trintus pomidorus, užpilame dar šlakelį alyvuogių aliejaus ir skanaujame.
    TOSTADA SU POMIDORAIS │Pusryčiai

Noriu pastebėti

Man asmeniškai dar labai skanu tostadą pabarstyti petražolėmis ar baziliko lapeliais. Kartais ant viršaus dar dedame vytinto kumpio ar konservuoto tuno. Pabandykite, gal ir jums patiks.
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close