MIGDOLŲ PIENAS

66

Migdolų pienas yra nuostabi, skani alternatyva negalintiems naudoti karvės pieno. O jei vis dar perkate migdolų pieną parduotuvėje, ar kada nors skaitėte pakuočių etiketes? Sudėtis dažnu atveju visai nedžiugina.

Tuo tarpu namuose pasigaminti labai paprasta – tereikia vos 10 minučių. Na, ir aišku migdolus reiktų prisiminti išmirkyti per naktį.

MIGDOLŲ PIENAS

Augalinį pieną namuose pradėjau gaminti prieš maždaug 5 metus, kai ieškojau karvės pieno alternatyvos šaltai karamelinei kavai gaminti. Pirktinis pienas neviliojo sudėtimi, tad nusprendžiau pasigaminti pati. Išbandžiau daug įvairių variantų, bet būtent šio pieno skonis patiko labiausiai. Daugiau neeksperimentuoju ir dažniausiai gaminu būtent migdolų pieną.
Viskas neįtikėtinai paprasta ir tereikia vos kelių ingredientų. Jei iki šiol nesiryžote bandyti ir galvojote, kad tai raketų mokslas, tai galiu užtikrinti, kad viskas gerokai paprasčiau 🙂
Šio patiekalo užteks 2

Ingredientai

  • 70 g migdolų be odelės (pusė stiklinės)
  • 1 datulė
  • žiupsnelis druskos
  • 360 ml vandens (pusantros stiklinės)

Paruošimo eiga

  • Migdolus užpilame dvigubu kiekiu vandens ir paliekame per naktį išmirkti.
  • Kitą dieną nupilame vandenį, perskalaujame ir beriam į kokteilinę.
  • Į kokteilinę taip pat metam 1 datulę bei žiupsnelį druskos ir pilam pusantros stiklinės vandens.
  • Viską plakame iki vientisos masės (maždaug 1 minutę).
  • Nukošiame migdolų pieną per marlę ar specialų pieno gamybos maišelį. Paspaudžiame, kad išgautumėm kuo daugiau skysčio.
  • Laikome šaldytuve stiklainėlyje ar butelyje 3-4 dienas.
    MIGDOLŲ PIENAS │Veganiški, Gėrimai
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close