Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo.
Įmuškite kiaušinį ir įpilkite vanilės ekstrakto, išmaišykite.
Atskirame inde sumaišykite ryžių ir avižinius miltus su kepimo milteliais ir druska.
Sausus ingredientus įmaišykite į sviesto mišinį.
Šokoladą susmulkinkite peiliu.
Galiausiai įmaišykite šokolado gabalėlius į tešlą. Tešla bus labai minkšta, tarsi košė.
Indą su tešla palikite šaldytuve pailsėti apie valandą.
Išėmę tešlą iš šaldytuvo, mažu šaukšteliu imkite šiek tiek tešlos ir suformuokite kamuoliukus.
Sudėkite sausainių tešlos kamuoliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Paimkite nedidelį gabalėlį kepimo popieriaus (maždaug 5 x 5 cm), dėkite ant tešlos kamuoliuko ir su stiklinės dugnu vos vos spustelėkite. Palikite tarpus tarp sausainių, nes jie plėsis.
Kepkite 180°C orkaitėje 10-15 minučių arba kol sausainiai įgaus gražią auksinę spalvą.
Iškepusius sausainius palikite atvėsti ant grotelių.
Laikykite sandarioje dėžutėje.