Trapūs sviestiniai sausainiai ne tik džiugina savo nuostabiu aromatu, bet ir yra puikus pasirinkimas ieškantiems alternatyvos be glitimo. Šių naminių sausainių su šokolado gabaliukais kiekvienas kąsnelis yra švelnus ir minkštas, su tik tuo vieninteliu reikiamu traškumu išorėje.
TRAPŪS SAUSAINIAI SU ŠOKOLADU (BE GLITIMO)
Žinote, tą jausmą, kai atsikandi sausainio, o jis tiesiog tirpsta burnoje. Tai šie sausainiai būtent tokie. Sausainiai su šokoladu yra ne tik gardūs, bet ir akimirksniu sukurs jaukią atmosferą jūsų namuose. Šokolado gabalėliai, tirpdami burnoje, atskleidžia gilų kakavos skonį, o subtilus vanilės prieskonis įtraukia į šiltų prisiminimų sūkurį.
Ingredientai
- 100 g sviesto (kambario temperatūros)
- 100 g cukraus (per pusę rudojo ir baltojo)
- 1 kiaušinis
- 1 arb. šaukštelis vanilės ekstrakto
- 120 g viso grūdo ryžių miltų
- 70 g viso grūdo avižinių miltų
- ½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 50 g juodojo šokolado
Paruošimo eiga
- Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo.
- Įmuškite kiaušinį ir įpilkite vanilės ekstrakto, išmaišykite.
- Atskirame inde sumaišykite ryžių ir avižinius miltus su kepimo milteliais ir druska.
- Sausus ingredientus įmaišykite į sviesto mišinį.
- Šokoladą susmulkinkite peiliu.
- Galiausiai įmaišykite šokolado gabalėlius į tešlą. Tešla bus labai minkšta, tarsi košė.
- Indą su tešla palikite šaldytuve pailsėti apie valandą.
- Išėmę tešlą iš šaldytuvo, mažu šaukšteliu imkite šiek tiek tešlos ir suformuokite kamuoliukus.
- Sudėkite sausainių tešlos kamuoliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Paimkite nedidelį gabalėlį kepimo popieriaus (maždaug 5 x 5 cm), dėkite ant tešlos kamuoliuko ir su stiklinės dugnu vos vos spustelėkite. Palikite tarpus tarp sausainių, nes jie plėsis.
- Kepkite 180°C orkaitėje 10-15 minučių arba kol sausainiai įgaus gražią auksinę spalvą.
- Iškepusius sausainius palikite atvėsti ant grotelių.
- Laikykite sandarioje dėžutėje.
Noriu pastebėti
Jeigu neturite ryžių miltų, galite juos pakeisti viso grūdo avižiniais miltais.
Beje, šie sausainiai yra pakankamai saldūs, tad jei norisi galite cukraus kiekį sumažinti. Taip pat saldumas dar priklauso ir nuo naudojamo šokolado.