Taip, jie tikrai valgomi! Kalafioro lapai ne tik valgomi, bet ir labai skanūs, maistingi ir turtingi vitaminais A, C, K bei skaidulomis, kalciu ir geležimi.
Turite gražuolį kalafiorą ir nežinote, ką daryti su lapais? Dėkite į troškinius, sriubas ar netgi į salotas.
KALAFIORO LAPAI
Skonis ganėtinai neutralus. Kietoji lapų dalis yra traški ir sultinga. Jeigu nemėgstate to traškumo, tai teks supjaustyti mažais gabalėliais ir ilgiau patroškinti. Lapai sukepa ar išverda labai greitai, kažkiek primena lapinį kopūstą (kale).
Ingredientai
- kalafioro lapai
- ypač tyras alyvuogių aliejus
- druska
- pipirai
Paruošimo eiga
- Taip pat labai skanu juos iškepti orkaitėje. Didžiuosius lapus supjaustykite į keletą dalių, pašlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Viduryje kepimo apverskite.