Paprasta, bet neapsakomai skanu. Tokie troškinti špinatai puikiai tinka ir su makaronais, ir kaip blynelių įdaras, taip pat prie mėsos ar žuvies.
🌱 Špinatai – ne tik vitaminų A, C, K, bet ir mineralų, tokių kaip geležis, magnis, folio rūgštis, šaltinis.
🧅 Svogūnas suteikia patiekalui sodrumo ir puikiai dera su špinatų švelnumu.
🧄 Česnakas ne tik praturtina skonį, bet ir stiprina mūsų imunitetą.
TROŠKINTI ŠPINATAI
Paprasta, bet neapsakomai skanu. Tokie troškinti špinatai puikiai tinka ir su makaronais, ir kaip blynelių įdaras, taip pat prie mėsos ar žuvies.
Ingredientai
- 300 g šviežių špinatų lapų
- 1 svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- druska, pipirai, raudonėlis (pagal skonį)
Paruošimo eiga
- Keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus 4-5 minutes ant vidutinės ugnies, nuolat maišant pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną.
- Tuomet sudėkite smulkintas česnako skilteles. Pakepkite dar porą minučių.
- Špinatų lapus nuplaukite, supjaustykite ir sudėkite į keptuvę. Neišsigąskite, špinatų atrodys visas kalnas, bet jie kepdami susileis.
- Troškinkite, kol špinatai suminkštės ir susidaręs skystis išgaruos.
- Berkite prieskonių pagal skonį.
- Patiekite su virtais makaronais, naudokite kaip blynelių įdarą ar tiesiog kaip garnyrą.