Go Back

TROŠKINTI ŠPINATAI

Paprasta, bet neapsakomai skanu. Tokie troškinti špinatai puikiai tinka ir su makaronais, ir kaip blynelių įdaras, taip pat prie mėsos ar žuvies.

Ingredientai
  

  • 300 g šviežių špinatų lapų
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • druska, pipirai, raudonėlis (pagal skonį)

Paruošimo eiga
 

  • Keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus 4-5 minutes ant vidutinės ugnies, nuolat maišant pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną.
  • Tuomet sudėkite smulkintas česnako skilteles. Pakepkite dar porą minučių.
  • Špinatų lapus nuplaukite, supjaustykite ir sudėkite į keptuvę. Neišsigąskite, špinatų atrodys visas kalnas, bet jie kepdami susileis.
  • Troškinkite, kol špinatai suminkštės ir susidaręs skystis išgaruos.
  • Berkite prieskonių pagal skonį.
  • Patiekite su virtais makaronais, naudokite kaip blynelių įdarą ar tiesiog kaip garnyrą.