Go Back

VARŠKĖČIAI SU OBUOLIAIS

Course Pusryčiai
Virtuvė European
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai
  

  • 450 g birios varškės
  • 500 g natūralaus tiršto jogurto
  • 3 kiaušiniai
  • 300 g avižų miltų
  • 4-5 nedideli obuoliai ~500 g
  • žiupsnelis druskos
  • 1 arb.šaukšt. vanilinio cukraus
  • 1 arb.šaukšt. kepimo miltelių
  • 1/2 arb.šaukšt. sodos
  • 1 arb.šaukšt. cinamono nebūtina

Pateikimui jogurto, grietinės ar tik uogų.

Paruošimo eiga
 

  • Kiaušinius išplaku su vaniliniu cukrumi ir druska.
  • Sudedu varškę ir išplaku, kad būtų praktiškai kreminė.
  • Įmaišau jogurtą.
  • Miltus sumaišau su kepimo milteliais, soda ir cinamonu (jeigu dedu) bei įmaišau į tešlą.
  • Obuolius nuskutu ir sutarkuoju smulkesne burokine tarka, įmaišau į tešlą. Tešla turi gautis gana tiršta.
  • Į įkaitintą keptuvę įpilu truputį aliejaus, leidžiu sušilti ir su šaukštu dedu nedidelius blynelius, šiek tiek primažinu kaitrą ir palaukiu, kol apačia sutvirtės, o viršuje atsiras keletas burbuliukų ir tik tuomet apverčiu. Kepu po porą minučių iš abiejų pusių.

Gaminam kartu?!

    Raktinis žodis beglitimo, begliuteno, blynai, blyneliai, obuoliai, varske, varskeciai