Jeigu ieškote pusryčių idėjų - dalinuosi mėgstamiausiais vasaros pusryčiais. Štai taip atrodo mano pusryčių dubenėlis – spalvotas, sotus ir visai nesudėtingas. Užtat labai skanus, gaivus ir maistingas. 24 g baltymų (priklausomai kokį jogurtą naudosite) ir 15 g skaidulų - tai kas užtikrina sotumą visam rytui.Toks dubenėlis man yra ne tik pusryčiai – tai savotiškas palaikymo ritualas kūnui. Be streso, be kalorijų skaičiavimo, be griežtų taisyklių – tik dėmesys sudėčiai ir savijautai.Jei ieškai įkvėpimo rytui – gali pradėti nuo šio derinio ir pritaikyti pagal save: keisti uogas, naudoti kitokį riešutų kremą, ar net visai atsisakyti pieno produktų, jei jų netoleruoji.Kodėl renkuosi būtent tokius pusryčius?– Apie 24–25 g baltymų – iš jogurto, kefyro, kanapių sėklų ir riešutų kremo.– ~15 g skaidulų – iš chia, linų, uogų, sėklų, datulės – tai padeda virškinimui ir cukraus balansui.– Omega-3 riebalų rūgštys iš maltų sėmenų ir chia – priešuždegiminis poveikis.– Cinkas, magnis, geležis – iš moliūgų ir kanapių sėklų – svarbūs hormonų veiklai, nervų sistemai, imuninei sveikatai.– Probiotikai – iš kefyro – padeda palaikyti žarnyno mikroflorą.– Maca – natūralus adaptogenas, kurį įtraukiu kelis kartus per savaitę.Kodėl naudoju maltas chia ir linų sėmenis?• Tik maltos sėklos leidžia pasisavinti omega-3, mineralus ir lignanus.• Sveikos sėklos dažnai nepasisavinamos – tiesiog praeina per virškinimą.