FIGŲ DŽEMAS

73

Figų džemas ypatingas savo subtiliu, natūraliai saldžiu skoniu, kuris puikiai dera su įvairiais patiekalais. Jis yra turtingas skaidulomis, vitaminais ir mineralais, tokiais kaip kalcis ir kalis. Figų džemas tinka tepti ant skrebučių pusryčiams, derinti su sūriais, ypač mėlynojo pelėsio ar ožkos sūriu, taip pat naudoti desertuose ar kaip gardų priedą prie mėsos patiekalų.

FIGŲ DŽEMAS

Figų džemą verdu jau keletą metų. Net kai pačių figų dar nemėgau, džemas pasirodė visai skanus reikalas. Be to, kažkur reikėjo sunaudoti dovanų gautas figas.
Gyvenant Ispanijoje, kad ir kaip egzotiškai tai skambėtų, bet verdu figų ir apelsinų džemus. Nors štai Lietuvoje virdavau tuomet mėgstamiausius mėlynių ir aviečių džemus.
Labai dažnai figų džemo receptuose naudojamas cukraus kiekis yra gerokai didesnis (1 kg figų imama 500 g), bet man tai yra taaaip saldu, kad net nebeskanu. Bandžiau virti ir visai be cukraus. Valgyti galima, bet…  jeigu šeimyna mieliau perka džemus parduotuvėje, tai jau geriau dėsiu cukraus, bet virsiu pati.
Aišku, kaip ir visada ir visur viskas tik skonio reikalas.
Man labiausiai patinka būtent štai toks figų džemas. Pakankamai saldus, bet ne per saldus.

Ingredientai

  • 1 kg šviežių figų
  • 200 g cukraus
  • 1 citrinos sultys

Paruošimo eiga

  • Nuplauname figas po šaltu vandeniu ir nusausiname. Nupjauname figų kotelius, tada figas supjaustome į ketvirčius ir dar mažesnius gabaliukus.
  • Supjaustytas figas sudedame į didelį puodą, užpilame cukrumi ir gerai išmaišome, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų tarp figų. Uždengiame puodą dangčiu ir paliekame šaldytuve per naktį. Tai leidžia figoms išskirti sultis ir padeda cukrui ištirpti.
  • Kitą dieną ištraukiame puodą iš šaldytuvo, įpilame citrinos sulčių ir užverdame figų mišinį ant vidutinės ugnies. Kai mišinys pradeda virti, sumažiname ugnį ir paliekame džemą lėtai virti ant mažos ugnies, dažnai maišydami, kad neprisviltų. Verdame apie 45–60 minučių arba kol džemas sutirštėja ir tampa želės konsistencijos.
  • Norint patikrinti džemo tirštumą, užlašiname šiek tiek džemo ant šaltos lėkštutės. Jei džemas sustingsta ir nesilieja, jis paruoštas. Jei ne, dar keletą minučių paverdame ir pakartojame testą.
  • Paruoštą džemą nukeliame nuo ugnies. Karštą džemą supilstome į iš anksto sterilizuotus stiklinius indelius, uždarome dangtelius ir leidžiame atvėsti kambario temperatūroje. Džemą laikome šaldytuve arba vėsioje, tamsioje vietoje.
    FIGŲ DŽEMAS │Desertai, Blynai, Užkandžiai, Veganiški

Noriu pastebėti

Figų džemą supilstytą į sterilizuotus stiklinius indelius galima laikyti šaldytuve arba vėsioje, tamsioje vietoje apie 6-12 mėn.
Atidarius stiklainį, džemą reikia laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2-4 savaites.
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close