TRAŠKŪS SĖKLŲ KREKERIAI SU RAUGU

43

Šie traškūs sėklų krekeriai – tikras atradimas, ypač jei turite nepanaudoto raugo po duonos kepimo. Jie lengvai pagaminami, pilni naudingų sėklų ir puikiai tinka tiek prie užtepėlių, tiek kaip sveikesnis užkandis. Trakšt.

TRAŠKŪS SĖKLŲ KREKERIAI SU RAUGU

Tešla paruošiama labai greitai ir iš visiškai paprastų ingredientų – raugas, viso grūdo miltai (galima pakeisti kvietiniais miltais), saulėgrąžos, sezamas, kanapių sėklos ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Iškočioju labai labai plonai, supjaustau norimo dydžio gabalėliais, patepu paviršių aliejumi, pabarstau stambia druska ir kepu, kol viskas tampa gražiai trašku. Kvapas – nuostabus

Ingredientai

  • 110 g nepamaitinto raugo (tiesiai iš šaldytuvo)
  • 55 g viso grūdo kvietinių arba speltos miltų
  • 25 g saulėgrąžų sėklų
  • 10 g sezamo sėklų
  • 10 g lukštentų kanapių sėklų
  • 15 g alyvuogių aliejaus
  • 2 g druskos
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus ir stambios druskos viršui

Paruošimo eiga

  • Sudedame raugą, miltus, saulėgrąžas, sezamo ir kanapių sėklas, druską ir alyvuogių aliejų į dubenį.
  • Sumaišome viską šaukštu arba rankomis, kol gauname vientisą, šiek tiek lipnią tešlą. Jei atrodo per minkšta, įmaišome dar truputį miltų.
  • Dubenį uždengiame lėkšte arba suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą nakčiai (arba paliekame kambario temperatūroje 1–2 val., jei kepame iškart)
  • Kitą dieną išimame tešlą ir leidžiame pastovėti apie 30 minučių, kad sušiltų.
  • Dedame tešlą ant kepimo popieriaus  ir iškočiojame labai plonai – apie 2 mm storio. (Jei tešla labai limpa galima kočioti  tarp dviejų kepimo popieriaus lapų)
  • Nuimame viršutinį popieriaus lapą. Supjaustome paviršių peiliu ar picos ratuku į kvadratėlius ar norimos formos gabalėlius.
  • Patepame iškočiotą paviršių plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu. Pabarstome stambia jūros druska ar druskos dribsniais.
  • Perkeliame kepimo popierių su tešla ant skardos ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 170 °C.
  • Kepame apie 25 min, kol krekeriai taps auksiniai, traškūs ir kvapnūs. Stebime, kad kraštai neperdegtų.
  • Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti ant grotelių – visiškai atvėsę jie bus traškiausi.
  • Laikome sandariame inde. Išlieka traškūs 5–7 dienas.
    TRAŠKŪS SĖKLŲ KREKERIAI SU RAUGU │Užkandžiai, Duona, Veganiški
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close