Dorada neabejotinai yra viena skaniausių žuvų ir apskritai tai tokie greiti ir skanūs pietūs ar vakarienė, kad jautiesi lyg prabangiame restorane.
DORADA KEPTA KEPTUVĖJE
Paprastai doradą mėgstu kepti orkaitėje, druskoje, ant bulvių ir svogūnų ar tiesiog su prieskoninėmis žolelėmis. Tačiau vasarą jungti orkaitę yra tikras iššūkis. Be to, ir laiko virtuvėje norisi praleisti kuo mažiau, tad labai rekomenduoji šį greitą būdą.Kol šeima pjaustys salotas, žuvis ims ir iškeps. Beliks skanauti ir mėgautis.
Ingredientai
- 1 dorada (500 – 600 g)
- druska pagal skonį
- džiovintas česnakas pagal skonį
- džiovintas raudonėlis pagal skonį
- 2 šaukštai ayvuogių aliejus
- 1 citrina
SALOTOS
- 1 romaninė salota
- Saujelė rukolos
- 1 agurkas
- 1 avokadas
- šviežių krapų
- šviežių petražolių
- šviežio baziliko lapelių
- Ypač tyro ąlyvuogių aliejaus
- Citrinos sulčių
- Druskos, pipirų ir raudonėlio pagal skonį
Paruošimo eiga
- Išdarinėtą doradą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
- Pabarstome druska, džiovintu česnaku ir raudonėliu iš abiejų pusių. Galma įtrinti prieskonius į žuvį, kad skonis geriau įsigertų.
- Į Įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus, paskirstome.
- Keptuvėje patiesiame kepimo popierių, kad apimtų visą keptuvės dugną. Atsargiai nenusideginame pirštų – keptuvė juk karšta.
- Ant kepimo popieriaus pilame šlakelį aliejaus ir uždedame dorados puseles, oda žemyn.
- Kepame dorados filė apie 3-4 minutes, kol oda taps traški ir auksinės spalvos.
- Atsargiai apverčiame ir kepame dar 2-3 minutes, kol žuvis bus visiškai iškepusi.
- Iškepusią doradą patiekiame su citrinos skiltele ir gaiviomis salotomis.