BULVINIAI BLYNAI

523

Tai visiškas vaikystės skonis ir visų mūsų lietuvių klasika. Traškiais krašteliais, beprotiškai skanūs, retkarčiais tikrai verta išsikepti ir prisiminimais nukeliauti į mamos ar močiutės virtuvę.

BULVINIAI BLYNAI

Štai jums įrodymas, kad mes ne visada valgome tik subalansuotus, naudingus bei maistingus patiekalus. Bulvinius blynus kepu dukros prašymu kelis kartus metuose. Prisipažinsiu, man jie irgi laaabai patinka, bet tas sunkumo jausmas pavalgius nelabai..
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai

  • 2 kg bulvių
  • 3 kiaušiniai
  • 1 nubrauktas šaukštelis druskos

Aliejaus kepimui

    Padažas

    • 250 g jogurto (natūralus ar graikiškas)
    • 200 g varškės
    • 1 šaukštas grietinės
    • 1 nedidelis agurkas (tarkuotas ir nusunktas)
    • 1 skiltelė česnako (smulkinta)
    • druskos
    • krapų

    Paruošimo eiga

    • Bulves nuskutu, sutarkuoju su bulvių tarka. Nusunkiu per sietelį. (Krakmolo nededu).
    • Kiaušinius gerai išplaku su druska bei grietine. Įmaišau į tarkius. (Lai neišgąsdina toks didelis kiaušinių kiekis – visada galima dėti ir mažiau, bet jie bulvinius blynus praturtina ne tik skoniu, bet ir baltymais).
    • Į įkaitintą keptuvę pilu 1-2 šaukštus aliejaus.
    • Blynus kepu gana karštoje keptuvėje apie 4-5 min (porą minučių pakepusi apverčiu ir kepu kol gražiai apskrunda).

    Padažas

    • Padažui skirtus ingredientus sumaišau.
      BULVINIAI BLYNAI │Blynai, Pietūs
    1254

    Parašykite komentarą

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    Recipe Rating




    Like
    Close
    Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
    Close