Bulviniai blynai yra visiškas vaikystės skonis ir visų mūsų lietuvių klasika. Traškiais krašteliais, beprotiškai skanūs, retkarčiais tikrai verta išsikepti ir prisiminimais nukeliauti į mamos ar močiutės virtuvę.
BULVINIAI BLYNAI
Štai jums įrodymas, kad mes ne visada valgome tik subalansuotus, naudingus bei maistingus patiekalus. Bulvinius blynus kepu dukros prašymu kelis kartus metuose. Prisipažinsiu, man jie irgi laaabai patinka, bet tas sunkumo jausmas pavalgius nelabai..
Ingredientai
- 2 kg bulvių
- 3 kiaušiniai
- 1 nubrauktas šaukštelis druskos
Aliejaus kepimui
Padažas
- 250 g jogurto (natūralus ar graikiškas)
- 200 g varškės
- 1 šaukštas grietinės
- 1 nedidelis agurkas (tarkuotas ir nusunktas)
- 1 skiltelė česnako (smulkinta)
- druskos
- krapų
Paruošimo eiga
- Bulves nuskutu, sutarkuoju su bulvių tarka. Nusunkiu per sietelį. (Krakmolo nededu).
- Kiaušinius gerai išplaku su druska bei grietine. Įmaišau į tarkius. (Lai neišgąsdina toks didelis kiaušinių kiekis – visada galima dėti ir mažiau, bet jie bulvinius blynus praturtina ne tik skoniu, bet ir baltymais).
- Į įkaitintą keptuvę pilu 1-2 šaukštus aliejaus.
- Blynus kepu gana karštoje keptuvėje apie 4-5 min (porą minučių pakepusi apverčiu ir kepu kol gražiai apskrunda).
Padažas
- Padažui skirtus ingredientus sumaišau.