RAUGO DUONA SU SĖKLOMIS

1.3K

Labai noriu paskatinti išsikepti duonos namuose – tai tikrai ypatingai lengva. Lai tai būna tik receptas – gidas, pritaikykit savo skoniui maišydami skirtingus miltus ir sėklas. Nuostabi maistinga duona su sėklomis.

RAUGO DUONA SU SĖKLOMIS

Jeigu su sourdough duona yra šiek tiek reikalų, tai ši raugo duona nereikalauja jokių pastangų. Sumaišyti ingredientus, palikti pailsėti 12 valandų ir belieka iškepti. Tiek to vargo, o skonis nepalyginamai geresnis nei iš parduotuvės. Ir vėl gi, svarbiausia naudoti tai, ką mėgstate: skirtingus miltus, įvairias sėklas. 

Ingredientai

  • 100 g raugo
  • 250 g vandens
  • 250 g viso grūdo speltos miltų
  • 50 g avižinių dribsnių
  • 2 šaukštai saulėgrąžų
  • 2 šaukštai sezamų sėklų
  • 2 šaukštai lukštentų kanapių sėklų
  • 1 šaukštas kmynų
  • 1 mažas šaukštelis druskos (6-7 g)

Paruošimo eiga

Raugo paruošimas

  • Dieną prieš kepant ryte iš šaldytuvo išimame raugą ir jį pamaitiname. Tai reiškia stiklainėlyje sumaišome: 20 g raugo, 40 g viso grūdo speltos miltų ir 40 g kambario temperatūros vandens. Paliekame iki vakaro kambario temperatūroje pakilti.

Duona

  • Vakare ruošiame duonos tešlą. Pirmiausia kambario temperatūros vandenyje išmaišome raugą.
  • Sudedame visus likusius ingredientus: viso grūdo speltos miltos, avižinius dribsnius, sėklas, druską bei kmynus. Išmaišome iki vientisos masės.
  • Kepimo indą ištepame aliejumi, pabarstome sezamų sėklomis arba ryžių miltais ir sukrečiame duonos tešlą.
  • Uždengiame drėgnu rankšluostėliu ir paliekame kambario temperatūroje per naktį pakilti (apie 10-12 val.).
  • Ryte duona bus dvigubai pakilusi. Dedame į iki 190 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą.
  • Iškepusią duoną keletą minučių paliekame inde, vėliau išimame iš indo ir paliekame atvėsti ant grotelių.
    RAUGO DUONA SU SĖKLOMIS │Duona

Noriu pastebėti

Šią duoną esu kepusi maišydama kvietinius miltus su viso grūdo bei ruginiais miltais. Kiekvieną kartą kepdama improvizuoju, ko tuo metu norisi. Sėklas taip pat dedu kokias turiu. Praktiškai visada dedu saulėgrąžas ir lukštentas kanapių sėklas. Sezamų sėklas kartais dedu juodas dėl įvairovės ir vaizdo. Taip pat man skanu įdėti moliūgų sėklų, bet dukros jų nemėgsta. Tad ir jums rekomenduoju dėti tai, ką mėgstate. Improvizuokite!
Lai tai būna paskatinimas – receptas-gidas, pritaikykit sau ir savo šeimai.
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close