NUIMTO RAUGO BLYNELIAI

580

Ką daryti su nuimtu raugu – tai klausimas, kuris vis kyla pradėjus kepti raugo duoną namuose. Panaudojimo būdų daugybė, bet man labiausiai patinka iš nuimto raugo iškart iškepti mini blynelius.

NUIMTO RAUGO BLYNELIAI

Kepant duoną su raugu visi susiduriam su nuimtu raugu ir ką su juo daryti. Juk maistą mes gerbiame ir jo nešvaistome. Priklausomai kaip dažnai kepu duoną, taip dažnai lieka nuimto raugo, bet bent porą kartų savaitėje vis pamaitinu, kad raugas vėl būtų aktyvus ir laimingas. Kartais specialiai užmaišau kiek didesnį kiekį, nes blynukai gaunasi labai skanūs

Ingredientai

  • nuimtas raugas

Paruošimo eiga

  • Nuimtą raugą galima dėti į atskirą stiklainėlį visą savaitę ir vienu kartu tuomet iškepti kaip blynus, įmaišyti į įvairių kepinių tešlą: vaflių, blynų, keksiukų, sausainių tešlą.
  • Panaudojimo būdų daugybė, bet man labiausiai patinka iš nuimto raugo iškart iškepti mini blynelius. Čia turbūt pats lengviausias būdas ir man patinka, kad blynukai nėra rūgštūs, kaip kad nutinka su savaite pastovėjusiu nuimtu raugu.
  • Kaip gaminu? Tiesiog į įkaitintą keptuvę pilu šlakelį aliejaus ir šaukštu dedu nuimtą raugą. Tiesa jeigu raugas labai tirštas įpilu truputį vandens.
  • Jeigu noriu sūraus varianto, barstau druska ir raudonėliu. Tuomet jau viskas priklauso nuo šaldytuvo turinio. Dedu viską, ką dėčiau ant duonos.
  • Šįkart saldžiam užkandžiui ant blynukų: kreminis sūris, braškės, mėtų lapeliai, riešutai bei kakavos nibsai.
    NUIMTO RAUGO BLYNELIAI │Desertai, Blynai, Užkandžiai
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close