Sausainiai nepaliekantys abejingų – sužavėti tiek veganai, tiek visavalgiai. Veganiški sausainiai su spanguolėmis pritaikyti visiems metų laikams, bet ypatingai pageidaujami Kalėdų laikotarpiu. Beje, pagaminti labai paprasta!
VEGANIŠKI SAUSAINIAI SU SPANGUOLĖMIS
Gruodžio mėnuo yra kone vienintelis mėnuo metuose, kai mūsų namuose kone kasdien kepami sausainiai. Šie sausainiai tinka ir dovanoms, ir Kalėdų seneliui pavaišinti. Ingredientai nurodyti vienai skardai sausainių.
Ingredientai
- 125 g kokosų kremo
- 1 šaukšto ispaninio šalavijo sėklų + 3 šaukštų vandens
- 30 g kokosų aliejaus
- 100 g muscovado cukraus
- 130 g viso grūdo speltų miltų
- 60 g džiovintų spanguolių
Paruošimo eiga
- Pirmiausia reikia pasigaminti augalinį kiaušinį: šaukštą ispaninio šalavijo (čija) sėklų užpilti 3 šaukštais vandens, išmaišyti ir palikti išbrinkti 15 min (vis pamaišyti).
- Kokosų kremą pašildyti kartu su kokosų aliejumi iki skystesnės konsistensijos. Įmaišyti cukrų bei išbrinkusias ispaninio šalavijo sėklas.
- Galiausiai įmaišyti miltus bei smulkiai pjaustytas džiovintas spanguoles.
- Tešlą suformuokite į pailgą ritinį, įvyniokite į maistinę plėvelę ar kepimo popierių, tvirtai suspauskite, pakočiodami. Palikite šaldytuve apie valandą.
- Aštriu peiliu supjaustykite maždaug pusės centimetro pločio griežinėliais ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite iki 170 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.