VEGANIŠKI KEKSIUKAI SU SPANGUOLĖMIS

161

Minkštučiai, purūs, kvepiantys apelsinais bei spanguolėmis. Štai šie veganiški keksiukai su spanguolėmis yra be glitimo, be kiaušinių ir be pieno produktų. Neblogai, ar ne?!  Tikrai verta paragauti 😉

VEGANIŠKI KEKSIUKAI SU SPANGUOLĖMIS

Kartais iki pilnos laimės trūksta tik keksiuko🤭🤫 Šie keksiukai patiks ir visavalgiams, ir tiems, kurie vengia tam tikrų produktų. Visada galima rinktis miltų mišinį be glitimo, bet sudėtis dažniausiai nėra labai vertinga. Tad eksperimentuoju ir žaidžiu su įvairiais naudingesniais miltais ir rezultatas kartais būna labai netgi džiuginantis.

Ingredientai

  • 80 g riešutų kremo (žemės riešutų arba migdolų)
  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės
  • 80 g šviežių apelsino sulčių (1 didelio apelsino)
  • 45 g ypač tyro alyvuogių aliejaus (arba kokosų aliejaus)
  • 1 šaukšto ispaninio šalavijo sėklų
  • 4 šaukštų vandens
  • 1 banano (prinokusio)
  • 50 g kokoso žiedų ar muscovado cukraus
  • 45 g avinžirnių miltų
  • 65 g viso grūdo ryžių miltų
  • 30 g grikių miltų
  • 40 g tapijokos miltų
  • 1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio sodos
  • žiupsnelio druskos

Paruošimo eiga

  • Šaukštą ispaninio šalavijo sėklų užpilkite 4 šaukštais vandens, išmaišykite ir palikite 10 min, kad išbrinktų.
  • Prinokusį bananą sutrinkite šakute.
  • Dubenyje sumaišykite visus šlapius ingredientus ir cukrų.
  • Atskirai sumaišykite visus miltus su kepimo milteliais, druska ir soda.
  • Apjunkite visus ingredientus.
  • Džiovintas spanguoles užpilkite karštu vandeniu ir palikite keletą minučių.
  • Spanguoles nusausinkite ir įmaišykite į tešlą.
  • Paruoštą tešlą šaukštu paskirstykite keksiukų formelėse.
  • Kepkite iki 185 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
    VEGANIŠKI KEKSIUKAI SU SPANGUOLĖMIS │Desertai, Be glitimo, Keksiukai, Veganiški
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close