Šie veganiški imbieriniai sausainiai tikrai ypatingi, nors sudėtis nėra labai tradicinė. Be glitimo. Neįtikėtinai gardūs, o smagiausia, kad jie pusiau traškūs, pusiau minkšti – toks tobulas derinys.
IMBIERINIAI VEGANIŠKI SAUSAINIAI
Gardūs veganiški imbieriniai sausainiai, kurie tikrai nustebins jūsų skonio receptorius! Šie sausainiai kiek kitokie, nei mums įprasta, bet jie taip pat beprotiškai skanūs, nors ir saikingai saldūs. Išorėje traškūs, o viduje – minkšti.
Ingredientai
- 100 g žemės riešutų kremo miltelių
- 150 g migdolų miltų
- 70 g cukraus
- ½ arb. šaukštelio sodos
- ½ arb. šaukštelio malto cinamono
- ½ arb. šaukštelio malto imbiero
- šiek tiek maltų gvazdikėlių, kardamono, juodųjų pipirų
- 100 g šviežiai spaustų apelsinų sulčių (maždaug 1 didelio apelsino)
Paruošimo eiga
- Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
- Tešla bus gana lipni, tad palikite šaldytuve apie valandą.
- Rankomis formuokite rutuliukus, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Ant rutuliuko uždėkite nedidelį kepimo popieriaus lapelį ir su taurės/stiklinės dugnu prispauskite.
- Kepkite iki 170 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol gražiai paruduos.
- Iš šio kiekio iškepsite dvi skardas plonų sausainių (apie 40 vnt.)