Puikus šventiškas veganiškas aguonų pyragas, kuris nustebins turtingu skoniu. Čia susipina migdolų, pekanų, spanguolių bei subtilus apelsinų aromatas.
VEGANIŠKAS AGUONŲ PYRAGAS
Ar įsivaizduojate Kalėdas be aguonų? Tai metų laikas, kai aguonas, kaip ir spanguoles visada norisi matyti ant šventinio stalo. Šį nuostabų mini aguoninį pyragą kepu jau antrus metus. Pyrago idėją radau pas @liucina.rimgaile
Ingredientai
- 200 g maltų aguonų + 150 ml karšto vandens
- 100 g migdolų riešutų kremo
- 80 g agavų sirupo
- 30 g skysto kokoso aliejaus
- 1 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto
- 20 g migdolų miltų
- 50 g pekano riešutų
- 40 g džiovintų spanguolių
- 1 apelsino nutarkuotos žievelės
Paruošimo eiga
- Maltas aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti apie 20 min.
- Į aguonas įmaišykite migdolų riešutų kremą, agavų sirupą, skystą kokosų aliejų ir vanilės ekstraktą.
- Galiausiai įmaišykite migdolų miltus, smulkintus riešutus bei spanguoles, taip pat nutarkuotą apelsino žievelę.
- Supilkite į 16 cm skersmens kepimo formą išklotą kepimo popieriumi.
- Kepkite iki 170 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
- Leiskite pyragui atvėsti.