Marinuota mocarela yra nuostabus užkandis – skanu valgyti vieną, salotose ar kaip tapa su pomidorais bei bazilikais.
MARINUOTA MOCARELA
Marinuota mocarela yra sveikas užkandis, suteikiantis daug naudos sveikatai. Ji yra geras baltymų ir kalcio šaltinis, svarbus raumenų ir kaulų stiprinimui. Alyvuogių aliejus suteikia sveikųjų riebalų, mažinančių širdies ligų riziką, o bazilikas ir petražolės – antioksidantų, apsaugančių nuo laisvųjų radikalų. Citrinų sultys stiprina imuninę sistemą dėl vitamino C, o česnakas turi antimikrobinių savybių. Be to, šis užkandis yra mažai kaloringas, todėl tinka tiems, kurie siekia išlaikyti sveiką svorį.
Ingredientai
- 150 g mocarelos rutuliukų
- 2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Švieži bazilikų lapelių
- Švieži petražolių lapelių
- Česnako skiltelė
- Šaukštelis citrinos sulčių
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių
Paruošimo eiga
- Nusunkiame mocarelos rutuliukus ir nusausiname.
- Bazilikų ir petražolių lapelius smulkiai supjaustome, česnako skiltelę sutraiškome.
- Sumaišome marinato ingredientus ir sudedame mocarelos rutuliukus.
- Paliekame kambario temperatūroje apie valandą arba per naktį šaldytuve.
- Šaldytuve marinuotus rutuliukus su visu marinatu galima laikyti 4-5 dienas. (Išėmus iš šaldytuvo būtų gerai leisti sušilti apie 10 min)
Noriu pastebėti
Marinuokite pagal skonį – jei mėgstate išraiškingą česnako skonį, dėkite kelias skilteles. Jei patinka aštrumas – tuomet nepagailėkite aitriųjų paprikų. Improvizuokite 🙂