ANTIENOS KEPENĖLĖS SU RUDAISIAIS SHIMEJI GRYBAIS

24

Nepaprastai skanu antienos kepenėles suporuoti su shimeji grybais – gurmaniški, bet tuo pačiu ir labai paprastai pagaminami pietūs. Pabandykite, nenusivilsite!

ANTIENOS KEPENĖLĖS SU RUDAISIAIS SHIMEJI GRYBAIS

Kviečiu išbandyti šį nepaprastai skanų receptą, kuris nereikalauja nei daug laiko, nei sudėtingų technikų – tai gali būti ir kasdieniai pietūs, ir šventinė vakarienė.
Be to, net tie, kurie paprastai nemėgsta kepenėlių, bus maloniai nustebinti. Naudojau "Lapino puota" ančiukų kepenėles bei ruduosius shimeji grybus – gavosi sodrus, bet lengvas skonių derinys.
Taip pat turiu paminėti, kad šis patiekalas – puikus baltymų, geležies ir vitaminų šaltinis, kurį verta išbandyti dar ir dėl subtilaus skonio, paprasto paruošimo bei įvairovės.
Šio patiekalo užteks 4

Ingredientai

  • 400 g antienos kepenėlių (naudojau "Lapino puota" ančiukų kepenėles)
  • 1 svogūnas
  • 1 vidutinė morka
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 150 g rudųjų shimeji grybų (galima ir daugiau)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 2-3 šaukštai sviesto arba alyvuogių aliejaus
  • Bulvių košė ir rauginti agurkai patiekimui

Paruošimo eiga

  • Pirmiausia nuplauname kepenėles ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu Dabar reikėtų pašalinti plėveles, bet šios kepenėlės buvo labai švarios, be plėvelių.
  • Kepenėles supjaustome juostelėmis ir pagardiname druska bei pipirais.
  • Į įkaitintą keptuvę pilame porą šaukštų aliejaus, sudedame kepenėles ir apkepiname ant vidutinės/aukštos ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai apskrus, bet dar išliks sultingos viduje.
  • Išimame iš keptuvės ir atidedame.
  • Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Ruduosius shimeji grybus jeigu yra nešvarumų ar žemių nuvalome servetėle ar šepetėliu ir nupjauname kotelių galus.
  • Į tą pačią keptuvę, kur kepė kepenėlės įpilame dar šlakelį aliejaus. Sudedame svogūną ir kepame, kol jis tampa skaidrus.
  • Tuomet sudedame juostelėmis pjaustytą morką ir kepame 5 minutes.
  • Galiausiai sudedame ruduosius shimeji grybus ir kepame dar 5 minutes.
  • Sudedame smulkintą česnaką, leidžiame sušilti ir paskleisti aromatą (apie 1 min)
  • Dabar laikas sugrąžinti kepenėles į keptuvę ir dar pakepti porą minučių, kad skoniai apsijungtų.
  • Man skaniausia patiekti su bulvių koše ir raugintais agurkėliais.
    ANTIENOS KEPENĖLĖS SU RUDAISIAIS SHIMEJI GRYBAIS │Pietūs, Grybai
  • Skanių atradimų!
    ANTIENOS KEPENĖLĖS SU RUDAISIAIS SHIMEJI GRYBAIS │Pietūs, Grybai
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close