Nepaprastai skanu antienos kepenėles suporuoti su shimeji grybais – gurmaniški, bet tuo pačiu ir labai paprastai pagaminami pietūs. Pabandykite, nenusivilsite!
ANTIENOS KEPENĖLĖS SU RUDAISIAIS SHIMEJI GRYBAIS
Kviečiu išbandyti šį nepaprastai skanų receptą, kuris nereikalauja nei daug laiko, nei sudėtingų technikų – tai gali būti ir kasdieniai pietūs, ir šventinė vakarienė. Be to, net tie, kurie paprastai nemėgsta kepenėlių, bus maloniai nustebinti. Naudojau "Lapino puota" ančiukų kepenėles bei ruduosius shimeji grybus – gavosi sodrus, bet lengvas skonių derinys.Taip pat turiu paminėti, kad šis patiekalas – puikus baltymų, geležies ir vitaminų šaltinis, kurį verta išbandyti dar ir dėl subtilaus skonio, paprasto paruošimo bei įvairovės.
Ingredientai
- 400 g antienos kepenėlių (naudojau "Lapino puota" ančiukų kepenėles)
- 1 svogūnas
- 1 vidutinė morka
- 2-3 česnako skiltelės
- 150 g rudųjų shimeji grybų (galima ir daugiau)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 2-3 šaukštai sviesto arba alyvuogių aliejaus
- Bulvių košė ir rauginti agurkai patiekimui
Paruošimo eiga
- Pirmiausia nuplauname kepenėles ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu Dabar reikėtų pašalinti plėveles, bet šios kepenėlės buvo labai švarios, be plėvelių.
- Kepenėles supjaustome juostelėmis ir pagardiname druska bei pipirais.
- Į įkaitintą keptuvę pilame porą šaukštų aliejaus, sudedame kepenėles ir apkepiname ant vidutinės/aukštos ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol lengvai apskrus, bet dar išliks sultingos viduje.
- Išimame iš keptuvės ir atidedame.
- Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Ruduosius shimeji grybus jeigu yra nešvarumų ar žemių nuvalome servetėle ar šepetėliu ir nupjauname kotelių galus.
- Į tą pačią keptuvę, kur kepė kepenėlės įpilame dar šlakelį aliejaus. Sudedame svogūną ir kepame, kol jis tampa skaidrus.
- Tuomet sudedame juostelėmis pjaustytą morką ir kepame 5 minutes.
- Galiausiai sudedame ruduosius shimeji grybus ir kepame dar 5 minutes.
- Sudedame smulkintą česnaką, leidžiame sušilti ir paskleisti aromatą (apie 1 min)
- Dabar laikas sugrąžinti kepenėles į keptuvę ir dar pakepti porą minučių, kad skoniai apsijungtų.
- Man skaniausia patiekti su bulvių koše ir raugintais agurkėliais.
- Skanių atradimų!