GARDŽIAUSIAS RUDENINIS KRIAUŠIŲ PYRAGAS

183

Namie puikuojasi prinokusios kriaušės ir nežinote, ką su jomis daryti? Išsikepkite šį greitą, drėgną ir nepaprastai skanų kriaušių pyragą. Drąsiai galėčiau teigti, jog tai gardžiausias rudeninis kriaušių pyragas.

GARDŽIAUSIAS RUDENINIS KRIAUŠIŲ PYRAGAS

Pyragas, nepaliekantis abejingų, kvepiantis rudeniu ir namų jaukumu. Išbandykite ir būsite maloniai nustebinti. Tai vienas tų pyragų, kai turint bazinį receptą galima nuolat improvizuoti su vaisiais. Avižinius miltus taip pat visada galite keisti kvietiniais, o aliejų rinktis savo mėgstamą.

Ingredientai

  • 200 g viso grūdo avižinių miltų
  • 50 g viso grūdo avižinių dribsnių
  • 4 kiaušiniai
  • 60 g cukraus
  • 1 a.š. vanilės
  • 100 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 100 g apelsinų sulčių (1 apelsino)
  • žiupsnelio druskos
  • ½ a.š. kepimo miltelių
  • ½ a.š. sodos
  • 4 kriaušės (prinokusios)
  • 2 persikai
  • žiupsnelio kardamono ir cinamono (jei mėgstate)

Paruošimo eiga

  • Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi.
  • Supilkite vanilę, aliejų bei šviežiai spaustas apelsinų sultis ir išplakite.
  • Įmaišykite persijotus avižinius miltus, druską, kepimo miltelius bei sodą.
  • Suberkite avižinius dribsnius ir išmaišykite.
  • Kriaušes bei persikus nuskuskite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
  • Įberkite kardamono ir cinamono.
  • Viską išmaišykite.
  • Kepimo indą patepkite aliejumi ir supilkite tešlą.
  • Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min
    GARDŽIAUSIAS RUDENINIS KRIAUŠIŲ PYRAGAS │Desertai, Pyragai
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close