GRANOLA

136

Tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas. Granola yra puikus skaidulų, baltymų ir sveikųjų riebalų šaltinis, kuris suteikia ilgalaikį sotumo jausmą. Skaidulos granoloje padeda palaikyti virškinimo sistemos sveikatą ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, o riešutai bei sėklos yra puikūs omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai.

GRANOLA

Šio recepto universalumas leidžia pritaikyti jį pagal asmeninius poreikius ar skonio pageidavimus. Pavyzdžiui, į granolą galima įdėti įvairių riešutų ir sėklų, kuriuos mėgstate ar kurie suteikia skirtingų maistinių medžiagų, arba papildyti ją džiovintais vaisiais ir šokoladu, kurie suteikia papildomų skonio niuansų. Be to, ši granola yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško natūralių ir sveikų užkandžių variantų. Gamindami granolą namuose, jūs taip pat kontroliuojate ingredientų kokybę ir kiekį, išvengdami pernelyg didelio cukraus kiekio ar nereikalingų priedų.
Granola – taip pat gali būti ne tik skani, bet ir sveika valgoma dovana. Pasigaminti itin lengva, o supakavus į mažus stiklainėlius ir užrišus kaspiną – galimybė padovanoti dėmesį ir skanias akimirkas.

Ingredientai

  • 200 g viso grūdo avižinių dribsnių
  • 60 g migdolų riekelių
  • 50 g kokosų drožlių
  • 50 g anakardžių riešutų
  • 50 g lazdynų riešutų
  • 20 g migdolų riešutų
  • 20 g lukštentų kanapių sėklų
  • 30 g moliūgų sėklų
  • 40 g saulėgrąžų
  • 10 g sezamų
  • ½ arb. šaukštelio cinamono
  • 50 g ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 100 g skysto medaus
  • 50 g džiovintų spanguolių
  • 20 g goji uogų

Paruošimo eiga

  • Pirmiausia peiliu pasmulkinkite riešutus.
  • Į dubenį berkite avižinius dribsnius, migdolų riekeles, kokosų drožles, pasmulkintus riešutus, sėklas, žiupsnelį druskos bei cinamoną ir viską sumaišykite.
  • Pilkite aliejų bei skystą medų.
  • Viską gerai išmaišykite.
  • Granolą paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Dėkite į iki 160 C įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 30 min.
  • Kepant 3-4 kartus ištraukite skardą ir pamaišykite, kad granola tolygiai apskrustų.
  • Iškepusią granolą palikite skardoje atvėsti.
  • Įmaišykite peiliu pasmulkintas džiovintas spanguoles bei goji uogas.
  • Suberkite į norimo dydžio stiklainėlius ar sandarius indus.
    GRANOLA │Desertai, Pusryčiai
  • Geriausia granolą laikyti sandariame inde kambario temperatūroje, vėsioje bei sausoje vietoje. Tokiu atveju granolos traškumas bei šviežumas išliks iki mėnesio.

Noriu pastebėti

  1. Jeigu alyvuogių aliejaus kvapas pernelyg intensyvus, vietoj naudokite kokosų aliejų.
  2. Riešutus, sėklas bei džiovintas uogas dėkite savo mėgstamiausius. Mums patinka būtent toks derinys.
  3. Tirštą medų kartu su aliejumi galite ištirpinti nedideliam puode šiek tiek pakaitindami. 
 
1254

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Like
Close
Mamos restoranas © Copyright 2024. All rights reserved.
Close